Željko Babić ponudio ostavku na mesto selektora Hrvatske – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Željko Babić ponudio ostavku na mesto selektora Hrvatske

Željko Babić ponudio je ostavku na mesto selektora muške reprezentacije Hrvatske. Nekadašnji trener Meškova iz Bresta, tako je najverovatnije okončao svoj 17-mesečni mandat na klupi selekcije sa kojom je osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i peto mesto na Olimpijskim Igrama u Riju.

Izostanak iz borbe za medalje u Riju uzburkao je duhove, a Babić je odlučio da se povuče nakon javnih kritika na rad od strane predsednika HRS, Tomislava Grahovca.

  • Osjetio sam od početka i svog dolaska na mjesto izbornika hrvatske rukometne reprezentacije veliko nepovjerenje isumnje u svoje sposobnosti i kompetencije, analizirala se svaka moja odluka i stavljali upitnici oko procjena, čak i od ljudi koji za to nemaju kompetencije. U takvoj neugodnoj atmosferi i okruženju osjetio sam da ne mogu kvalitetno pridonijeti u ostvarenju vlastitih ideja i zajedničkih ciljeva. Stvorena je loša klima i konfuzija oko pravog cilja (jedna medalja u četverogodišnjem ciklusu), EP u Hrvatskoj 2018. (zlatna medalja). Zbog takvih odnosa i očito mojih loših trenerskih kompetencija osjećam se jako loše, da ne kažem izdan u takvom okruženju i stanju koje vlada”, napisao je Babić u obrazloženju.

One Comment

  1. Dejan

    09/09/2016 at 14:27

    Nemoj te bre cuje Peric, naljutice se a to je jako opasno?Bio na olimpijadia a podnosi ostavku. Ludak!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *