ZRENJANINCI U STRUGI: Proleter posle devet godina u eliti sa Rnićem kao prvom zvezdom - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan ZRENJANINCI U STRUGI: Proleter posle devet godina u eliti sa Rnićem kao prvom zvezdom

ZRENJANINCI U STRUGI: Proleter posle devet godina u eliti sa Rnićem kao prvom zvezdom

zika.bogdanovic
0 komentar

Posle devet godina Zrenjanin ponovo ima superligaša u rukomet. Nekadašnji finalisti Kupa šampiona, gde su bili nadomak trofeja 1991. godine, rukometaši Proletera izborili su plasman u elitu i po svemu sudeći žele da zauzmu ozbiljniju ulogu u prvoj superligaškoj sezoni.

Tim će sa klupe predvoditi selektor ženske reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, a prva zvezda tima je Momir Rnić, dugogodišnji srpski reprezentativac sa impresivnim CV-em za srpske klupske uslove i osvajač srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 2012. godine.

Pored Rnića, koji je u matični klub stigao posle rastanka sa Rajn Nekar Levenom (u Nemačkoj je nastupao i za Gepingen, odnosno, Melsungen), u „Kristalnoj dvorani“, ljubitelji rukometa će od septembra gledati i iskusnog pivotmena Milana Rašića, a tu će biti i Dušan Mirić (Kikinda), Milan Lisica ( Kikinda), Dušan Šipka (Pallamano Trieste), Milan Rašić (Metaloplastika), Luka Radović (Vojvodina), Knežević Miloš(Sloga Doboj) i Ognjen Karlaš (Mladost TSK)

U sastavu Proletera ostali su kapiten Marko Gaćinović, Momir Rnic Jr, Aleksa Gaćinović, Terzić Saša i Filip, Kanižaj Nebojša, Todorov Nenad, Šaru Marko i Bojan Paun. 

Ekipu Proletera napustio je Igor Čagalj koji je otišao u Metaloplastiku. 

Proleter će učestvovati na 47. međunarodnom turniru u Strugi nastavljajući tradiciju učestvovanja srpskih timova. Pre Zrenjaninaca, to je bio niški Železničar, odnosno, šabačka Metaloplastika.

FOTO: RK Proleter

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball