ŽRK Metalurg se sprema na Ex-Yu turneju - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan ŽRK Metalurg se sprema na Ex-Yu turneju

ŽRK Metalurg se sprema na Ex-Yu turneju

zika.bogdanovic
0 komentar

Makedonski vicešampion u ženskoj konkurenciji, ŽRK Metalurg, počeo je pripreme za novu sezonu. Kombinacija treninga na stadion FK Metalurg i rada u sali „Autokomanda“, trajaće do 15. avgusta, kada ekipa odlazi u kragujevačke „Šumarice“, gde će provesti sedam dana i odigrati dvomeč sa domaćim Radničkim, kao i vicešampionom iz Jagodine. Makedonske rukometašice će svoju Ex-Yu pripremnu turneju nastaviti u crnogorskom Sutomoru, u čijoj će blizini u Baru odigrati dvomeč sa moćnom ruskom Astrahanočkom (23. i 24. avgust).

– Već desetak dana se pripremamo za novu sezonu. Za sada radimo više na kondiciji, ali počeli smo i sa loptom. Podmladili smo sastav, uključili pet devojaka iz našeg omladinskog pogona, a ako se zna da smo prošle godine isto to uradili sa četiri igračice, onda se može uistinu reći da imamo mlad tim. Zadržali smo kostur tima iz prošle sezone, tako da sada imamo lepu kombinaciju mladosti i iskustva. Trenutno imamo samo jednu strankinju, golmanku Ialomiteanu. Može se reći da smo prava makedonska ekipa – kaže za Balkan-Handball.com trener Metalurga, Krsto Petruševski i dodaje:

– Naš cilj za narednu sezonu je dobro predstavljanje u Evropi i regionalnoj ligi, kao i borba sa moćnim Vardarom u domaćem šampionatu.

Prve pripremne mečeve rukometašice Metalurga odigraće već u petak i subotu sa rumunskim Romanom.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball