Balkan-Handball.com

„1 na 1“ sa Stefanom Terzićem (HSV) – „Kako se snimao Harlem Shake“

Svetska pomama za Harlem Shake-om, igrom u kojoj se najprostije rečeno blesave razne grupe, timovi, sekcije, nije mimoišla ni rukometni svet. U njemu najpoznatiji, ali i najupečatljivije izvođenje, imao je nemački HSV. Iz “prve ruke” od mladog srpskog juniorskog reprezentativca, Stefana Terzića, dobijamo informaciju, kako je bilo, kako se snimalo, kakvi su komentari i uloge…

– Ispalo je super. Momci su doneli puno kostima i sve je ispalo bolje od onoga što smo očekivali. Dobre atmosfere u ekipi nikada dosta.

Ko je bio inicijator svega?

– Naš klupski fotograf – Mihael Fridej. Sve je krenulo od toga što smo pogledali gomilu klipova, smejali se na raznim putovanjima. Kada smo videli da je Miami Heats napravio Harlem Shake, dogovorili smo se i da mi uradimo isto.

VORI KAO DIVAC, DUVNJAK DEVOJKA SA „OKTOBERFESTA“

Odakle vam kostimi? Ko je i kako birao svoju ulogu i koreografiju?

– Svako je doneo svoj kostim. Naravno, neko nije imao šta, pa je uzeo igračke od svojih sinova i kćerki. Uglavnom su svi nešto doneli svoje od kuće, a ja sam morao u kupovinu. Svako je bio ono što je hteo, npr, Igor (Vori) je bio Vlade Divac, jer neverovatno liče sa dugom bradom. Frederik (Peterrsen) je imao maksu Fredija Krugera, poznatog lika iz horror filmova.

A ostali?

– Dan Bojtler se jednostavno obukao u crno i ceo snimak, kao što možete da vidite, stoji u jednom mestu sa belom maskom. Imao je i bananu u gaćama, ali to se na klipu, nažalost, ne vidi. Bila je ideja da Marcin (Lijevski) dođe sa motorom i vozi po svlačionici, ali ništa od toga…

A Dule i Lac?

– Dule je bio devojka sa Oktober Festa. Samo što je imao dlakave noge, prsa, a umesto grudi, ubacio je dve lopte.  Hodao je u pozadini i samo se “prsio”, baš kao što rade devojke na Oktobar Festu, hahah. Blaženko je pokupio neke igračke od sina Luke i iskombinovao nešto.

Ispod zelene kante, završilo je levo krilo Flor…

– Imao je obaveze tokom čitavog dana i nije ništa uspeo da donese i kupi, pošto mu se žena skoro porodila, dok smo igrali protiv Partizana u Beogradu. Na sreću, smislio je nešto na licu mesta.

Najinteresantiji je, pored tvoje malenkosti, bio Hans Lindberg?

– Hans je bio jedan prst. To mu je bio kostim i nije se pomerio sa mesta. On je bio “kul” lik, koji samo tu stoji i negde je u svom svetu. Od ostalih, npr, Paskal Hens je bio Indijanac koji vozi traktorčić svog sina.

Da se vratimo na te Skandinavce. Oni izgleda vole samo da stoje…

– Oni su hladni i uvek opušteni…

BORAT GLAVNA ZVEZDA

I došli smo do Borata….

– Obožavam taj film. Stalno Marcin i ja pričamo o njemu i ponavljamo najbolje i najsmešnije scene. Bio sam u gradu sa devojkom, tražio nešto i video taj kostim. Ako se to može nazvati kostimom, hahaha. Ušao sam u radnju, kupio ga, dodao belu periku i naočare, i to je to.

A kako si se odlučio za onako dobru koreografiju?

– Očajan sam plesač da bih nešto plesao polugo. Ovako je bilo najprostije i na kraju, izgleda, najsmešnije.

LINDBERG JE NA….

Jadan Lindberg, nije mu bilo lako. Kako bi se ti osećao u njegovoj koži?

– Hahaha, dobro pitanje. Ne znam, nisam još mislio o tome. Svi smo bili totalni opušteni i spremni za glupiranje, tako da sam bio i na njegovom mestu, ne bi mi smetalo. Na kraju sam mu se i izvinio, ali se on samo nasmejao i rekao nešto u fazonu “Opusti se, to je samo video, i treba da bude smešan i lud…

ŠVALB U ČUDU

Gde je za sve to vreme bio Švalb (trener Martin Švalb?

– Gledao je snimanje i bio u čudu. Nije očekivao tako nešto od nas. Jedva smog a naterali da nešto piše po tabli u onom prvom – mirnom delu videa. Reakcije fanova ćemo videti već na sledećoj utakmici protiv Gumersbaha, ali već po prvim komentarima, vidim da se ljudima baš svidelo.

I da li smo sve rekli?

– Mislim da je to to. Od 15 minuta snimanja, dobili smo hit.

One Comment

  1. Pingback: 1 na 1: Marija Jovanović | Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *