RUKOMET NA PESKU: Poznate grupe za EP U16 u Portugalu - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa RUKOMET NA PESKU: Poznate grupe za EP U16 u Portugalu

RUKOMET NA PESKU: Poznate grupe za EP U16 u Portugalu

zika.bogdanovic
0 komentar
Tek je kraj februara, ali to nije prepreka da i u Evropi rukomet na pesku počinje da dobija sve više publiciteta. Posle uobičajeno prilično mrtve zimske sezone, očekuje nas „zagrevanje“ koje vodi ka dva centralna dogadjaja u takmičenju nacionalnih timova. To su Evropsko prvenstvo za igračice i igrače u uzrastu do 16 godina i potom svetsko prvenstvo za seniorke i seniore. Pravi početak i kraj „peskaške“ sezone u Evropi će predstavljati dva klupska takmičenja: Finala Euro Beach Tour-a sredinom maja i EHF Kup šampiona na Kanarskim ostrvima početkom novembra.
Danas je u Beču održan žreb za jedno novo takmičenje, koje ima istorijsku važnost obzirom da predstavlja prvi nivo kvalifikacija za učešće nacionalnih timova na Olimpijskim igrama mladih u Bueno Airesu 2018. godine. Evropsko prvenstvo za selekcije sastavljene od igračica i igrača rođenih 2000. godine ili kasnije je pobudilo enorman interes evropskih federacija, pa je EHF bio primoran da nekoliko selekcija u obe konkurencije „ostavi ispod crte“, obzirom da će se u portugalskom letovalištu Nazareu takmičiti 32 ekipe, po 16 u obe konkurencije. Prvenstvo traje od 8. do 10. jula.
Sastav grupa možete videti na sledećem prikazu EHF-a:
beachhandball_draw2016
Ekipe su podeljene u 4 grupe po 4 selekcije, a prve dve ekipe u svakoj grupi će se dalje takmičiti, kroz „nokaut“ sistem (1/4F, 1/2F, finale), za medalje, a čini nam se i još važnije, za kvalifikacije na SP sa koga će se „birati“ ekipe za Olimpijske igre. Pravo učešća na SP će sledovati polufinalistima EP.
Iz Balkan-Handball regiona, obe ekipe iz Hrvatske će svakako biti favoriti u svojoj konkurenciji. To su i jedine ekipe iz ex-Yu, dok će sa Balkan stići i selekcije Bugarske, Rumunije i Grčke (sve tri selekcije nastupaju i u ženskom i u muškom takmičenju).
Posebno osveženje predstavljaju Litvanija, Rumunija i Gruzija.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball