Dragica Đurić pred Češku: Moramo da vratimo kult - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Dragica Đurić pred Češku: Moramo da vratimo kult

Dragica Đurić pred Češku: Moramo da vratimo kult

Marko Marjanović
2 komentari

U prostorijama Rukometnog saveza Srbije održana je konferencija za medije ženske seniorske reprezentacije povodom mečeva sa Češkom u kvalifikacija za EURO 2016 u Švedskoj. Predstavnicima „sedme sile“ su se obratili V.D selektora Dragica Đurić, novi kapiten državnog tima, Katarina Krpež, pivotmen Slađana Pop Lazić, odnosno, golman Marija Čolić.

Dragica Đurić, selektor reprezentacije Srbije:

– Dobila sam zadatak od Upravnog odbora da privedemo kraju kvalifikacije za EURO 2016 u Švedskoj. Uspešno smo započeli kvalifikacije, imamo dve pobede, nalazimo se na prvom mestu ispred Češke zbog bolje gol razlike i nadam se da će redosled ostati isti do kraja. Okupili smo se u nedelju, uspeli da uradimo to dan ranije, kako bismo iskoristili ponedeljak za rad. Odradili smo več kvalitetan trening, imamo još jedan pred put u Zlin. Vremena je malo, za dva treninga malo može da se uradi, ali sam prezadovoljna kako je to izgledalo. Optimista sam po pitanju ovih utakmica, a sada posle treninga još veći – rekla je Dragica Đurić i prokomentarisala Čehinje:

– Poslednji meč smo odigrale na EURO 2012 u Beogradu, kada smo ih teško savladale. Imaju isti sastav već godinama, ozbiljna su reprezentacija. Igra se odvija na sredini, bekovi diriguju i završavaju akcije. Taktika je bazirana na odbrani, koju do sada nismo igrali. Nadam se da ćemo sve sprovesti kako treba. Drago mi je da devojke kapiraju šta tražim od njih, a cilj će biti osujetiti svaku njihovu akciju u startu.

MORAMO DA VRATIMO KULT

-Devojkama sam izložila pet stvari kojih se moraju pridržavati. To je zakon. Onaj ko nosi na grudima grb i ko predsravlja svoju državu mora da zna šta može, a šta ne. Dogovorile smo se koje su to stvari i kako ćemo se dalje ponašati. Kult mora da se vrati na onaj nivo na kojem je bio kada smo osvajali medalje. Kada to dostignemo, sigurna sam da ćemo ponovo osvajati medalje. Oformila sam tim. Deo njega je i gospodin Petar Lazarević, koji će se možda naljutiti na mene što ga spominjem. Taj čovek radi iz ljubavi prema reprezentaciji i našoj državi. Bio je pomoćnik pokojnog Jezde Stankovića na Olimpijskim Igrama u Moskvi, vrhunski je stručnjak, veliki poznavalac rukometa. Mnogi su od njega učili. Barata svim činjenicama vezanim za rukometnu igru. On daje pečat našoj igri koja je poprilično drugačija nego ranije. Ono u šta moramo da uložimo puno više energije je odbrana, s kojom nisam bila zadovoljna na Svetskom prvenstvu u Danskoj. Živojin Maksić će nastaviti da radi trenerski posao što se tiče utakmice i treninga, a moje je da nadgledam i dajem instrukcije za ono što mislim da mora bolje.

BEZ VELIKIH PROMENA

– Odigrali smo već dve utakmice u kvalifikacijama. Imamo dve pobede i mišljenja sam da u ovom sastavu treba i da završimo ciklus. Nametnula se situacija da na nekim mestima moramo da izvršimo dopunu. Sanja Rajović se oprostila, zato sam se odlučila da pozovem Slađanu Pop Lazić. Reprezentacija treba da se podmlađuje. To nije urađeno kada je trebalo po mom mišljenju, ali verujem da sve mlade igračice koje su pozvane imaju kvalitet i da će ispuniti zadatke koje su dobili. Tu je i Marija Čolić, koja brani u odličnoj formi i nametnula se kvalitetom.

Marija Čolić, golman reprezentacije Srbije:

– Posle pet godina sam u reprezentaciji. Poznata sam kao veliki emotivac, osetila sam jače udaranje srca na prvom treningu, jako lep osećaj. Osetila sam podršku od ekipe, probudili su emociju u meni. Sigurna sam da ću u kratkom periodu probuditi osećaj koji želim da imam i da ću pomoći ekipi da dođe do željenog cilja.

Slađana Pop Lazić, pivotmen reprezentacije Srbije, ponovo je u reprezentaciji posle učestvovanja na EURO 2012 u Srbiji:

– Drago mi je da sam dobila poziv, da sam tu sa devojkama ponovo. Kratak period je pred nama, ali kao uvek daću sve od sebe da pomognem , da se uigramo i da sve bude kako treba protiv Čehinja.

Katarina Krpež Šlezak, desno krilo reprezentaicje Srbije, novi kapiten:

– Čast mi je i zadovoljstvo da budem kapiten. Ovo je za nas najlepši period kada se okupljamo. Imamo malo vremena, ali bitno je da je dobra atmosfera, da uradimo ono što se dogovorimo, ispravimo greške i odradimo najbolje ove dve utakmice. Cilj je da završimo na prvom mestu u grupi. Nadam se da možemo, imamo jako dobru ekipu i verujem da će biti sve kako treba.

Reprezentacija Srbije putuje za Češku u utorak rano ujutru letom do Beča, nakon čega sledi trosatno putovanje autobusom do Zlina. Meč je na programu u sredu od 18 časova, a povratak u Srbiju se očekuje sutradan oko 13.30.

Reprezentativke će direktno otputovati u Vrnjačku Banju, gde će biti smeštene, a trenirati u Kraljevu sve do drugog duela u nedelju od 18 časova.

Možda vam se dopadne

2 komentari

Maja 07/03/2016 - 18:59

Dragica moze jedino da vrati Sajin kult idiotizma. Ustvari nema sta da vrati samoo nek nastavi stopama kolege. Ne zoves 4 najbolje a vracas kult. Bolest.

Odgovori
steva 08/03/2016 - 10:10

Kult se ne stvara podilazenjem rukovedecim ljudima saveza i ispunjavanjem njihovih naloga.Ovi ljudi unistavaju rukomet u Srbiji,i,nazalost,pojedine rukometne legende im pomazu u tome.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball