AG Kopenhagen treći u Evropi! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa AG Kopenhagen treći u Evropi!

AG Kopenhagen treći u Evropi!

0 komentar

AG Kopenhagen je treća ekipa u Evropi ove sezone. Danci su u borbi za treće mesto na EHF F4 u Kelnu savladali Fukse Berlin 26:21 (13:9). Bez većih problema, sjajni Hvit, Hansen i ostali Skandinavci, izašli su na kraj sa nemačkim timom, u čijim redovima nije bilo raspoloženih igrača.

Rezime prvih osam minuta meča za treće mesto u Ligi šampiona između Kopenhagena i Berlina – 4:0 za Dance uz šest odbrana Kaspera Hvita. Tek kada je trener „Lisica“, Dagur Sigurdson uzeo minut odmora ne bi li razbudio svoju ekipu, očigledno, još u polufinalu sa Kilom, desila se neverovatna promena. Nemci su vezali pet golova, vođeni inspirisanim Ikerom Romerom, koji je na ovom F4 pokazao da još nije „bivši“ – 5:4, ne dozvolivši Mikelu Hansenu da dođe u izglednu šutersku poziciju. Ipak, to je bilo i sve što su Berlinci mogli na ovom meču.

Kvalitetnija danska ekipa, preuzela je inicijativu i rezulatat preokrenula u svoju korist. Hvit je nastavio da briljira, Hansena je zamenio crnoputi Larsen, koji je sa razorna udarca doveo svoj tim na +5 – 13:8 u 28. minutu.

Problem u igri bekovske postave „Lisica“, nastavio se i u drugom poluvremenu. Umorio se Romero, a Jaške i Petersona, odličnih u meču sa Kilom, nigde nije bilo. Uz smušenog Sorena Kristofersena, Berlinci nisu mogli da pruže veći otpor Dancima. Proradio je i Mikel Hansen, Hvit nastavio da briljira na golu, uz odlična krila, Sigurdsona i Ekberga (obojica u TOP 7 strelaca LŠ, uz Hansena, koji je trenutno prvi). U 43. minutu je bilo 19:13, šest minuta kasnije 21:16. Na kraju, 27:20.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball