Balkan-Handball.com

Alfred Gislason najbolji trener na svetu u 2013. godini!

U tradicionalnom izboru Handball-Planet.com, trener nemačkog Kila Alfred Gislason odbranio je titulu osvojenu prošle godine. Islanđanin je i u 2013. godini izabran za najboljeg trenera na planeti! U izboru je učestvovao žiri sastavljen od 11 rukometnih novinara iz čitavog sveta, kao i posetioci sajta koji su u velikom broju učestvovali u glasanju (10.555). SA ukupno 22 glasa, trener „Zebri“ koji je sa klubom osvojio Bundesligu prošle sezone i učestvovao na F4 turniru EHF Lige šampiona, našao se ispred bivšeg selektora Španije, Valera Rivere, zatim trenera poljskog Kelcea, Bogdana Vente, šefa struke HSV-a, Martina Švalba i danskog selektora Ulrika Vilbeka.

VIŠE PROČITAJTE OVDE…

U prvom izboru 2011. godine za trenera godine je izabran isto Islanđanin, Dagur Sigurdson.

Za najboljeg igrača sveta u 2013. godini izabran je Domagoj Duvnjak, a članovi „druge svetske postave“ su Igor Vori, Kiril Lazarov i Ivan Čupić.

3 Comments

 1. tnt

  05/12/2013 at 23:46

  cestitam na izboru a sada vas zamoljavam da mi kazete koji su kriteriji kod odabira trenera,nemate kriterija stavljate trenere bez veze i onda te otenere ocenjujete,zasto to kazem zato sto nema trenera koji su osvojili medalje sa svojim drzavnim timom a stavili ste one koji nisu zasluzili da se nađu na tom mestu

 2. ENZO

  08/12/2013 at 18:38

  Slazem se sa ovim komentarom.
  Lako je biti „dobar“ trener kada ima odlicnu ekipu sta bi bilo da je neka drugorazredna ili trece razredna ekipa?
  Ovakav nacin izbora nije nikako pravo merilo.
  Da vas podsetim da najbolji trener ne postoji.Postoji samo najbolja ekipa
  Pozdrav

 3. bobo

  09/12/2013 at 19:16

  Kada sa najboljim i verovatno najskupljim timom prošle sezone izgubiš naslov EU prvaka, a i ove sezone njegovov timu ne cvetaju ruže, očito da je ovaj izbor totalno nezaslužan a i po malo komičan.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *