Balkan-Handball.com

Arena čeka Flensburg, Vujović: Možemo da pobedimo!

DA li će PPD Zagreb uspeti da se revanšira Flensburgu za minimalan poraz od pre 10 dana u FLENS Areni, koji je zaboleo mnogo više nakon povređivanja Luke Stepančića, znaće se u subotu od 19 časova u Areni Zagreb. Imperativ pobede stoji pred izabranicima Veselina Vujovića, koji bi tako praktično obezbedili mesto u TOP 16, ali i podgrejali nadu da bi se moglo i do malo više pozicije na kraju preliminarne faze.

-U dosta kompliciranoj situaciji dočekujemo Flensburg. Nedostaju nam jako bitni igrači poput Stepančića i Šandrka koji su van stroja do kraja sezone, ali i Leon Šušnja kojeg očekujemo da nam se priključi kroz dva tjedna. Mislim da nikada nije bilo važnije da pozovemo gledatelje da dođu i da ovoga puta budu naš toliko potrebni osmi igrač, da izvrše jedan pritisak na goste i da nam pomognu doći do velika dva boda. I pored toga smatram da imamo kvalitetu za pobijediti protiv Flensburga premda se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi koja i u domaćem natjecanju i u Ligi prvaka ima ambicije otići do kraja. Mi smo u Flensburgu odigrali jednu dobru utakmicu, tako da sada znamo s kim se susrećemo i svjesno smo njihovih kvaliteta i mogućnosti – kazao je na konferenciji za medije trener Prvog plinarskog društva Zagreb Veselin Vujović.

-Kao što vidite kod nas je uvijek veselo, atmosfera je odlična i u takvom pozitivnom ozračju dočekujemo ekipu Flensburga. Protivnik je jako kvalitetan i morat ćemo biti na vrlo visokoj razini izvedbe da odnesemo pobjedu. Kao dokapetan mogu ispred svlačionice reći da ćemo svi dati sve od sebe i još više od toga, jer kao što su Stepančić, Šušnja i Šandrk potegnuli kada sam ja bio ozlijeđen tako je sad red na nama zdravima da odigramo i za njih, odnosno da pokušamo maksimalno pokrpati rupe nastale njihovim izostancima. Iskoristio bih priliku da pozovem sve navijače da dođu u subotu u Arenu Zagreb i da nas podrže, jer njihova će nam pomoć trebati kako bi uspjeli svladati zaista odlični Flensburg – poručio je na konferenciji za medije dokapetan PPD Zagreba Josip Valčić.

FOTO: Mandatory Credit ©SEHA/ Zsolt Melczer

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *