Balkan-Handball.com

Balić: Koliko sam zabio? Cigla…

ivano balic

Izlet u Bundesligu nije dugo trajao, Gummersbach je otišao u jednom smjeru, Joso Valčić (slika ispod) pak u dobro poznatom. Natrag u Zagrebov dres. S njim će momčad dobiti jednu dimenziju više, igrača za sredinu, zamjena Ivanu, dok će Špiler biti prva alternacija za lijevog beka, ili eventualno po potrebi bilo kojeg vanjskog.

– Glavno da smo dobili. Još se malo tražimo, prva je utakmica Lige prvaka, ali mislim da ide na bolje – reći će Valčić, kojeg nije iznenadila loša posjeta.

– Radni je dan, četvrtak, Arena je velika, treba to napuniti, mislim da će za sljedeću utakmicu, vikend biti puno bolje.

Marko Kopljar u pripremama i prvim službenim utakmicama pokazuje ipak jedno malo hrabrije lice, puno odlučnije i svakako je ljepše vidjeti da mu sudac svira probijanje i faule u napadu, nego da stoji na 10-11 metara i samo dodaje loptu oko sebe.

– Drugčije je to što imam slobodu u igri, slobodu u napadu. Večeras sam se našutirao, ali može to i bolje. U pripremama je šut bio dobar.

Samo neka nastavi. Vrijeme je više… 

 

josip valcic

 Dok Kopljar još traži sebe i pokušava dokazati da u njemu ima materijala koji je vrijedilo čekati, Zlatko Horvat ne gubi vrijeme. Kapetan je imao puno peha, ali na parketu je trenutno Zagreb nezamisliv bez njega.

– Nekim stvarima nismo zadovoljni, malo dodavanja, nekakvih zicera, ali s obzirom da smo dolazili do prilika, da smo shvatili u drugom dijelu da ne možemo kroz sredinu, znatno se popravilo. U nastavku smo raširili, bilo je puno bolje. Jedino je falilo da ih dokrajčimo, u par navrata kada smo mogli nismo uspjeli, ali vjerujem da ćemo to kroz utakmice popraviti.

I za kraj – maestro. Dočekalo je Balića pitanje: „Koliko si golova zabio“?

Nasmijao se…

– Cigla.

Baš tako, dva puta je prošao sam na crtu, šutirao na isti način, Forsberg je vrhunski poklopio, Baliću je ostalo samo da se kiselo nasmiješi. Ali odradio je dosta drugih stvari koji se neće vidjeti na papiru. Ono što se neće vidjeti jest i izlazak već u 5. minuti.

– Sam je tražio jer nije bio zadovoljan kako je organizirao napad – rekao je trener Obrvan.

A ovako je Ivano vidio utakmicu…

– Bilo je teško kao i uvijek na otvaranju. Imamo problem na početku, ne znam što nam je bilo prošle godine u Rumunjskoj. Još nismo na razini na kojoj bi trebali biti, nadam se da ćemo se popraviti.

Pohvalio je dečke s kojima dijeli svlačionicu.

– Bilo je dobrih rola, od Ljube na prednjem, Špiler je igrao odlično, Joso je igrao dobro. Drugo poluvrijeme je malo obrana pala na kraju…

Usporedba sadašnjeg i lanjskog Zagreba?

– Još je rano, ali prošle godine se dogodilo dosta promjena, trenera i svega, kad prođe par kola onda ću odgovoriti. (mik)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *