Balkan-Handball.com

"Balkanski obračun" u Skoplju – Červar: "Disciplinovano do pobede" Radojkovič: "Optimisti smo"

 Evropske okršaje Metalurga i Cimos Kopera, imali smo već u bližoj istoriji, ali nikada u EHF Ligi šampiona. U subotu od 18 časova u hali "Boris Trajkovski", snage će odmeriti makedonski i slovenački šampion, a od ishoda ovog meča, umnogome će zavisiti i eventualni plasman u TOP 16 fazu elitnog takmičenja. Toga su svesni u oba tabora. Trener skopskog tima, Lino Červar, oprezan je:

– Metalurg nema prava i mogućnosti da sa sigurnošću tvrdi da će pobediti nekoga, ali mora da se bori do kraja. Važno je da imamo pozitivan stav i da i pored problema sa Kozlinom i Batinovićem, verujemo u uspeh. Koper je najjača slovenačka ekipa, koja igra brzo i efikasno, postiže veliki broj golova, a njoj se možemo suprostaviti disciplinovanom igrom, pogotovo u odbrani.

Iskusni pivotmen skopskog tima, Vančo Dimovski istakao je da je "Koper favorit na papiru":

– Ovaj klub ima isti put i razvoj kao Metalurg. Nadam se da možemo do bodova sa maksimalnim angažovanjem.

 Trener Koprana, Fredi Radojkovič, veruje da njegov tim može da slavi na prvom gostovanju:

– Mlakar nije u potpunosti spreman, ali verujem da će odigrati koji minut. Pobediće ekipa koja bude nametnula svoj stil igre. Mi igramo brže, u punom ritmu, i ako budemo imali takvu utakmicu, imamo lepe šanse za uspeh. Na osnovu zadnjih utakmica, mogu reći da smo u formi i zato smo optimisti.

Na golu Metalurga, stajaće i Darko Stanić, koji se na loš način rastao sa upravom slovenačkog tima:

– Darko je vrhunski golman i imaćemo posebnu motivaciju. Zavisi od dnevne forme, može nam odbraniti sve, ali i primiti neke lake golove. Sa golmanima nikad ne znaš.

"Balkanski obračun" u Ligi šampiona, ljubitelji rukometa u Skoplju mogu gledati za 1 EURO.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *