Belgijanci odustali od kvalifikacija! „Orlovi“ već na EURO 2022 – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Belgijanci odustali od kvalifikacija! „Orlovi“ već na EURO 2022

Rukometna Federacija Belgije obavestila je Evropsku rukometnu Federaciju da nacionalni tim nije u mogućnosti da organizuje i odigra tri utakmice kvalifikacija za nastupajuće EURO 2022 koji su zakazani u martu. Usled zdravstvene situacije, odsustva trenažnog procesa, kao i kratkog perioda za pripreme koji može dovesti do povreda, Belgijanci su odlučili da ne započinju takmičenje u grupi sa Srbijom, Francuskom i Grčkom. 

Umesto toga, posvetiće se kvalifikacijama za EURO 2024, a ovakva situacija jasno stavlja „Orlove“ kao buduće učesnike turnira u Mađarskoj i Slovačkoj.

  • Sa velikim žaljenjem morali smo da otkažemo kvalifikacione mečeve u martu. Probali smo da odgodimo pomeranje duela, ali isto tako razumemo i EHF koji mora da vodi računa o kalendaru takmičenja. Sada je jasno. „Crveni vukovi“ neće igrati kvalifikacione utakmice ove godine. Odluka je donesena u konsultaciji sa igračima, stručnim štabom i direktorima Federacije, a u skladu sa situacijom vezanom za COVID-19. Bilo bi neozbiljno terati momke da igraju u ovakvim uslovima i da riskiraju povrede – bio je jasan Žan Anoset, predsednik Federacije.

Srbija je sa pet bodova iz tri utakmice praktično obezbedila plasman na EURO 2022 u trenutku kada EHF bude potvrdio informaciju. Francuzi su na drugom mestu sa jednim bodom iz dva meča, dok Grke čeka još tri meča (za sada bez bodova). „Orlove“ od prvog meča može odvojiti samo poraz u Grčkoj i pobede Grka u oba duela sa Francuzima, što je naučna fantastika…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *