Balkan-Handball.com

Bertus Servas: Talant nije kriv, on je najbolji na svetu!

Predsednik Lomza Vive Kielcea Bertus Servas je u intervjuu za poljski sportowefakty.wp.pl rekao da ne vidi nikakav problem u radu Talanta Dujšebaeva, uprkos činjenici da je ekipa ispala u osmini finala EHF Lige šampiona, i da će drugu sezonu za redom izostati sa fajnal-fora u Kelnu.

-Znam da mnogi traže problem u Talantovom radu, ali ja ga ne vidim. Mislim da naš tim ima najboljeg trenera na svetu. Kada bih primetio da se ruši atmosfera u timu, da nema hemije, onda bih razmislio o eventualnim koracima, ali, to jednostavno nije istina. Ja nisam neko ko je sklon drastičnim merama, i mislim da bi bilo apsurdno kažnjavati bilo koga zbog ranog ispadanja.

-Kada bih primetio da se igrači ne bore, da ne daju 100% svojih mogućnosti, onda bih drugačije postavio stvari. Ali, ovde je u pitanju samo kriza u formi, ništa više. Ne možemo se pravdati umorom i tesnim kalendarom, ali je činjenica da su neki igrači odigrali 20-25 mečeva za dva meseca.

-Uzeću za primer Artjom Karaleka. On je najbolji primerak jednog profesionalca koji uvek daje sve od sebe, ali je bilo više nego očigledno prethodnih nedelja da je čovek užasno premoren. 

-Ako neko misli da ćemo biti bolji ako sada zamenim pola tima, jako se vara. Kielce se razvija postepeno. Kada bi doveli šest ili sedam novih igrača, to bi podrazumevalo određeni period adaptacije. Ne planiram više od dve do tri promene u sastavu naredne sezone, ako se uopšte odlućimo da bilo šta menjamo.U svakom slučaju, mi neprekindo analiziramo situaciju, aktuelni trenutak. Najpre treba pronaći razloge zbog kojih su igrači ovog proleća u lošijoj formi nego jesenas.

-Petnaest igrača je pod ugovorom i za narednu sezonu, plus Dilan Nai koji nam dolazi. Ali, svi će morati da se dokazuju, da su vredni dresa našeg kluba. Nikome ne garantujemo bezbrižan život nekoliko godina kada postane naš član. Rad svih igrača, uključujući i one najvažnije poput Volfa i Aleksa Dujšebaeva, konstanto se prati i analizira.

-Moramo pronaći zamenu za Danije Dujšebaeva u centralnom delu odbrane. Ne planiramo vraćanje Doruka Pelivana sa pozajmice, iako je o tome bilo reči. Turčin će ostati u Mindenu do kraja naredne sezone, i verujem da će nam se vratiti kao mnogo bolji igrač – zaključio je letonski magnat.

Photo: sportowefakty.wp.pl.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *