Bob Haning upozorio DHB: Ne uzimajte više od klubova – Ne sme pohlepa da pojede mozak – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Bob Haning upozorio DHB: Ne uzimajte više od klubova – Ne sme pohlepa da pojede mozak

Start prve „normalne“ sezone u nemačkom rukometu, posle Kovida, otkrio je i pad u broju posetilaca na utakmicama Bundeslige. Prosek od 5.000 gledalaca po meču iz vremena „pre korone“, sada je jasno, biće teško dostići u sezoni 2022/2023 koja je počela sa prosekom oko 4.000 navijača na tribinama.

U svojoj kolumni za Kicker, „alfa i omega“ Fukse Berlina i čovek koji je jedan od najuticajnijih ljudi u nemačkom rukometu, Bob Haning, potencirao je ovaj problem, ali i naveo da DHB ne bi trebalo više da opterećuje klubove u finansijskom smislu.

Koliko često porodice još uvek mogu da priušte bundesligaški rukomet?

S jedne strane imamo stalno rastuće troškove: opravdanu minimalnu platu, rastuće troškove energije, troškove za arene. To će biti zadatak, ali mene mnogo više brinu socijalna pitanja. Želimo da nastavimo da dovodimo mlade navijače i njihove porodice u dvoranu. Ali koliko često sebi to mogu priuštiti ove zime? Prethodne četiri posete rukometu mogu postati jedna ili dve. Moramo zajedno da pokušamo da ne izgubimo ljubitelje sporta i da stvorimo atraktivne modele i za porodice.

Onda mi nikako ne odgovara to što DHB traži više novca od klubova u osnovnom ugovoru… Iako sam dete saveza i još uvek skoro sve podređujem reprezentaciji, kažem: U savezu, pohlepa ne bi smela odjednom da izjede mozak. Samo zato što imamo bolji TV ugovor ne znači da udruženje može da želi više. Puštamo reprezentativce skoro besplatno, razgovaramo o propuštanju Božićnog termina za utakmice. Pogotovo u deceniji rukometa treba udružiti snage.

DHB je dugo bio profitni centar

Udruženje, koje se u prošlosti toliko profesionalno pozicioniralo da je odavno profitni centar mimo reprezentacije, nikada ne bi trebalo da zaboravi ko je u njemu odigrao značajnu ulogu. Lično, ne bih želeo da imam ovu konfrontaciju, napisao je Haning.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *