Balkan-Handball.com

Bojana Popović pred Japan: Dobile smo impuls nakon Angole, moramo najbolje što znamo!

Obećavajući start ubedljivom pobedom nad Angolom, reprezentacija Crne Gore moraće da nadgradi trijumfom protiv domaćina Japana (02.00 po srednjeevropskom vremenu), kako bi otvorila vrata ostvarenju primarnog cilja – plasmanu u četvrtfinale Olimpijskih Igara u Tokiju.

Selektor jedinog balkanskog predstavnika na rukometnim turnirima najveće svetske smotre sporta, Bojana Popović, iznela je u razgovoru sa specijalnim izveštačem Vijesti.me utiske i očekivanja pred verovatno najvažniji duel u grupnoj fazi.

  • Paralelno smo spremale Angolu i Japan, malo više Angolu, jer je bio prvi meč, imamo sada još vremena da dodatno analiziramo domaćina. Ono što je jasno – još jedna selekcija koja igra neobičan i atipičan rukomet, s brzim igračicama, spremnim da mijenjaju pravac, koje imaju finte i ne odgovaraju našim visokim djevojkama. Slično je bilo i protiv Angole, koja je odbranom poremetila naše bekove, ali su one, s druge strane, na premijeri odradile izuzetan odbrambeni posao, učvrstile sredinu naše defanzive, pa su u drugom poluvremenu „pucale” kontre – kaže Bojana Popović.

Duel s Angolom može da bude putokaz kako se igra sa Japanom…

  • Fokus je bitan, mirnoća, utakmice se ne dobijaju za 15 minuta, mora da se radi svih 60. Kada smo se odvojile na četiri-pet razlike, Angola je počela da pada, to se obično događa takvim ekipama. Strpljivo, koncentrisano, jako u odbrani – to su principi kojih moramo da se držimo – naglasila je selektorka.

Pobeda na premijeri skinula je veliki teret…

  • Ne bih rekla da je teret, više je to bio naboj, iščekivanje. Sada je sve krenulo, idemo dan po dan, meč po meč. Očekujem da rastemo, da budemo bolje i bolje, da sve djevojke uđu u ritam. Neke su bile u ritmu od starta, druge malo manje. Imamo još rezervi – ističe Popovićeva.

Eventualna pobeda nad Japanom najverovatnije bi bila vredna četvrtfinala…

  • Svjesne smo da nas taj meč vodi među osam, da nas probude u dva ujutro morali bismo da je odigramo najbolje što možemo. Dobile smo impuls nakon Angole, pune smo elana i entuzijazma, želimo da ugrabimo ovu šansu – istakla je Jovanka Radičević, koja je protiv Angole odigrala perfektan meč i šutirala 12 od 12.

  • Uvijek kažem – može da bude s druge strane ko god hoće, mi se pitamo. Imamo porodični odnos, dajemo se jedna drugoj, a to je najbitnije. Tada i sve kockice mogu da se slože, a mi smo pokazale da vrijedimo i da ovaj izmijenjeni tim može mnogo – istakla je Radičevićeva.

  • Imamo naš sistem, držimo se toga, želimo da se protivnici, ko god da su, prilagođavaju nama. Naravno, spremamo se za specifičnosti ekipa, ali razmišljamo o sebi, kako da mi budemo bolje – zaključuje Bojana Popović.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *