Bojana Popović pred Japan: Dobile smo impuls nakon Angole, moramo najbolje što znamo! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Bojana Popović pred Japan: Dobile smo impuls nakon Angole, moramo najbolje što znamo!

Bojana Popović pred Japan: Dobile smo impuls nakon Angole, moramo najbolje što znamo!

Marko Marjanović
0 komentar

Obećavajući start ubedljivom pobedom nad Angolom, reprezentacija Crne Gore moraće da nadgradi trijumfom protiv domaćina Japana (02.00 po srednjeevropskom vremenu), kako bi otvorila vrata ostvarenju primarnog cilja – plasmanu u četvrtfinale Olimpijskih Igara u Tokiju.

Selektor jedinog balkanskog predstavnika na rukometnim turnirima najveće svetske smotre sporta, Bojana Popović, iznela je u razgovoru sa specijalnim izveštačem Vijesti.me utiske i očekivanja pred verovatno najvažniji duel u grupnoj fazi.

  • Paralelno smo spremale Angolu i Japan, malo više Angolu, jer je bio prvi meč, imamo sada još vremena da dodatno analiziramo domaćina. Ono što je jasno – još jedna selekcija koja igra neobičan i atipičan rukomet, s brzim igračicama, spremnim da mijenjaju pravac, koje imaju finte i ne odgovaraju našim visokim djevojkama. Slično je bilo i protiv Angole, koja je odbranom poremetila naše bekove, ali su one, s druge strane, na premijeri odradile izuzetan odbrambeni posao, učvrstile sredinu naše defanzive, pa su u drugom poluvremenu „pucale” kontre – kaže Bojana Popović.

Duel s Angolom može da bude putokaz kako se igra sa Japanom…

  • Fokus je bitan, mirnoća, utakmice se ne dobijaju za 15 minuta, mora da se radi svih 60. Kada smo se odvojile na četiri-pet razlike, Angola je počela da pada, to se obično događa takvim ekipama. Strpljivo, koncentrisano, jako u odbrani – to su principi kojih moramo da se držimo – naglasila je selektorka.

Pobeda na premijeri skinula je veliki teret…

  • Ne bih rekla da je teret, više je to bio naboj, iščekivanje. Sada je sve krenulo, idemo dan po dan, meč po meč. Očekujem da rastemo, da budemo bolje i bolje, da sve djevojke uđu u ritam. Neke su bile u ritmu od starta, druge malo manje. Imamo još rezervi – ističe Popovićeva.

Eventualna pobeda nad Japanom najverovatnije bi bila vredna četvrtfinala…

  • Svjesne smo da nas taj meč vodi među osam, da nas probude u dva ujutro morali bismo da je odigramo najbolje što možemo. Dobile smo impuls nakon Angole, pune smo elana i entuzijazma, želimo da ugrabimo ovu šansu – istakla je Jovanka Radičević, koja je protiv Angole odigrala perfektan meč i šutirala 12 od 12.

  • Uvijek kažem – može da bude s druge strane ko god hoće, mi se pitamo. Imamo porodični odnos, dajemo se jedna drugoj, a to je najbitnije. Tada i sve kockice mogu da se slože, a mi smo pokazale da vrijedimo i da ovaj izmijenjeni tim može mnogo – istakla je Radičevićeva.

  • Imamo naš sistem, držimo se toga, želimo da se protivnici, ko god da su, prilagođavaju nama. Naravno, spremamo se za specifičnosti ekipa, ali razmišljamo o sebi, kako da mi budemo bolje – zaključuje Bojana Popović.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball