Balkan-Handball.com

Bom,Bom,Bombač sredio Kelce – Barsa ponovo pala u SAP Areni

Dva veoma zanimljiva meča u grupi A EHF Lige šampiona odigrana su u nedelju, u kojima su domaće ekipe zabeležile minimalne pobede. Mađarski PIK Seged nastavio je da pravi velike stvari, kao i prošle sezone, pobedivši treću ekipu u Evropi, poljski Vive Tauron Kielce 31:30 (17:14) uz maestralnu partiju slovenačkog reprezentativca Deana Bombača, koji je sa 11 golova završio prvu evropsku utakmicu.

Sve dobija novu dimenziju ako se zna da će bivši igrač Cimos Kopera svoju karijeru nastaviti upravo u Kelceu od naredne sezone. Vladimir Vranješ dodao je četiri gola za pobednike na ovom meču.

MOL-Pick Szeged – Vive Tauron Kielce 31:30 (17:14)

Pick: Sierra, Wyszomirski – Ancsin 1, Balogh 1, Blazević, Bombac 11/3, Curuvija, Fekete, Dos Santos 4, Hegedus, Ilyes 2, Kallman 5, Mindegia Elizaga 2, Velky, Vranjes 4, Zubai 1.

Vive: Szmal, Sego – Aquinagalde 6/2, Bielecki 2/1, Bis, Buntić 4, Cupić 2, Jachlewski 2, Jurecki 5, Lijewski 4, Reichman, Strlek 3, Tkaczyk, Vujović, Zorman 2.

Zanimljivo je bilo i u SAP Areni u Manhajmu, gde je Rajn Nekar Leven savladao špansku Barselonu 22:21 (10:9), po treći put zaredom pred svojim navijačima. Igrač odluke bio je švajcarski srednji bek Endi Šmid, koji je sa dva gola u poslednjih par minuta doneo odlučujuću prevagu svom timu. Uve Genshajmer sa jedne i Kire Lazarov sa druge bili su najefikasniji sa šest golova. Makedonski as najvećeg protivnika imao je u Darku Staniću, koji mu je „skinuo“ dva sedmerca.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *