Balkan-Handball.com

Bosna bez tri igrača na Švajcarce, Smajlagić: "Uvek dati 100%"

Smajlagić: Pružit ćemo svoj maksimum

Uoči 1. kola Lige prvaka u kojem će sarajevska Bosna BH Gas snage odmjeriti sa Kadettenom (subota 19 časova) održana je press konferencija.

– Dosta toga je rečeno i na našim prijašnjim okupljannjima. Naš cilj je pružiti 100% od sebe i pokušati ponoviti prošlu sezonu. Dakle, ambicije  su poprilično iste, ali opet imamo identičan problem kao u prošlim godinama. Moramo graditi novu momčad. Iz utakmice u utakmicu moramo podizati kvalitet na viši nivo", rekao je Smajlagić i dodao:

– Na žalost, nismo u optimalnom stanju, odnosno imam dosta povrijeđenih igrača i to nam je veliki hendikep. Karačić, Uvodić i Pažin neće igrati protiv Kadettena, a to su igrači koji su prošle sezone stekli ogromno iskustvo u Ligi prvaka. Ne znači da igrači koji budu mijenjali ovu trojku neće to uspješno uraditi, no može se desiti da i ne odgovre kvalitetno zadacima kao što bi to uradili Uvodić, Karačić i Pažin. Nismo favoriti protiv nijednog rivala u grupi, ali u zavisnosti od jačine protivnika tražićemo svoju šansu".

– Kadetten je ekipa koja po ustrojstvu kluba spada u sami vrh evropskog rukometa. U prošloj sezoni pobijedili su nekoliko velikih protivnika. no za ljude koji su u rukometu to nisu bila neka iznenađenja. Jednostavno, Švicarci iz godine u godinu sve više ulažu u rukomet, a to se pogotovo odnosi na našeg protivnika. Svake godine kvalitetno osvježe momčad i uvijek su spremni pobijediti i one najbolje", zaključio je trener Studenata.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *