Balkan-Handball.com

Bosna SO direktno u LŠ. Vardar, Partizan i Budućnost u kvalifikacijama!

 EHF je objavio šešire iz kojih će žrebati učesnike Lige šampiona, a iz Beča smo dobili pojašnjenje novog formata najjačeg evropskog takmičenja. On je gotovo identičan košarkaškoj Euroligi, sa četiri grupe po šest ekipe, iz kojih će po četiri najbolje igrati u TOP 16 fazi, gde će iz četiri grupe po četiri ekipe, opet, po dve najbolje izboriti plasman u četvrtfinale. Nakon četvrtfinala, sledi Final Four u Kelnu, 29. i 30. maja 2010. godine. U svakom slučaju, ne zvuči loše, pogotovo ako znamo da Gumersbah neće igrati u LŠ, pa tako, ni jedna ekipa neće imati prednost domaćeg terena u završnici.

Od 24 učesnika Lige šampiona, direktno smo dobili 19, a pet će to zaslužiti kroz kvalifikacije. Tu su po tri nemačka i španska kluba, a po dva mesta imaju Danska, Francuska i Mađarska. C. O Zagreb i Gorenje se nalaze u veoma jakom drugom šeširu, dok je u petom sarajevska Bosna SO. Dvadeseti učesnik Lige šampiona, dobiće se posle "vajld kard" turnira na kome će učestvovati Ademar Leon, Celje Pivovarna Laško, Kadeten Šafhauzen i Lemgo. 

 Što se kvalifikacija tiče, žreb je zakazana za 18. jun, a ekipe su svrstane u četiri šešira, po sistemu rejtinga. Najjači rejting od ekipa sa Balkana ima Vardar, koji se nalazi u prvom šeširu sa Zaporožjem, Tatranom i norveškim Fulingenom. Partizan se nalazi u trećem šeširu sa Portom, Stravolosom sa Kipra i Bešiktašom. U četvrtom šeširu, budući da če biti žrebane tri grupe sa po tri i jedna sa četiri ekipe, nalazi se podgorička Budućnost, kao 13 učesnika ovih kvalifikacija. Zanimljivo, italijanski Kasarano nije dobio dozvolu da igra kvalifikacije, zbog problema sa finansijama. Termin za odigravanje kvalifikacija je 4-6. septembar, dok LŠ počinje 24. septembra.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *