Balkan-Handball.com

Branko Tamše pred Balkan Klasiko: Odbranićemo tvrđavu „Zlatorog“

Balkan Clasico je tema nedelje u EX-YU rukometnim krugovima. Dva bivša šampiona Evrope, Celje PL i PPD Zagreb odmeriće snage u celjskom “Zlatorogu” u subotu od 20 časova. Posle Veselina Vujovića, reč ima trener Celjana, Branko Tamše:

– Naša grupa je izjednačena, svako lako može da iznenadi favorite. Važno je da budeš maksimalan na svakoj utakmici i odradiš posao na najbolji mogući način. U Turskoj smo odradili jako bitan posao, a verujem da će tamo neko kiksnuti. Meč sa Zagrebom je najveći derbi na ovim prostorima. Drago mi je da pred meč nema velike napetosti, ali će na terenu sve varničiti. Priželjkujem maksimalan pristup, borbu do poslednje kapi, fer-plej, koji očekujem i od druge strane. Sigurno da će biti provokacija, na šta ekipu spremam, ne smemo reagovati, a naravno da očekujemo mušku igru sa obe strane – kaže Tamše i dodaje:

– Zagreb je deklasirao Kil. To je postigao velikom borbenošću svih 60 minuta. Njihova glavna prednost je odbrana čemu i mi stremimo. Koja bude odbrana uspešnija, taj će meč i dobiti. Zagreb dolazi po svoje, a mi smo tu da odbranimo tvrđavu Zlatorog i osvojimo dva boda.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *