BUNDES: Tri Balkanca u postavi kola! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa BUNDES: Tri Balkanca u postavi kola!

BUNDES: Tri Balkanca u postavi kola!

Marko Marjanović
0 komentar

Stavljena je tačka na drugo kolo najkvalitetnijeg nacionalnog šampionata na svetu. Šest timova za sada ima maksimalan učinak – Lajpcig, Flensburg, Rajn Nekar Leven, Kil, Bergišer i Melsungen, a upravo iz pomenutih sastava dolaze i činioci najbolje postave kola, među kojima su po jedan Crnogorac, Hrvat i Slovenac.

U trijumfu Melsungena nad Lemgom kod kuće, briljirao je Nebojša Simić sa 16 odbrana, odnosno 43% uspešnosti. Flensburg je do pobede nad Hordhornom 33:26 predvodio Domen Sikošek Pelko sa devet golova. Slovenac je jedno od najprijatnijih iznenađenja od početka sezone, naročito ako se zna da je na sever Nemačke stigao sticajem okolnosti, nakon povreda standardnih pivotmena Hajnla i Gole. Pelko je stigao iz španakog Logronja i potpisao ugovor do kraja kalendarske godine, a takav izbor Maika Makule za sada deluje kao pun pogodak.

Kil je u derbiju kola savladao Hanover kod kuće 34:31. Nakon crvenog kartona u prvom kolu protiv Erlangena, Domagoj Duvnjak je već u sledećem meču zablistao punim sjajem i vodio svoj tim do druge pobede, uz sedam postignutih pogodaka.

U idealnoj postavi nalaze se još Damgard (Magdeburg), Rajnkind (Kil), Hansen (Hanover) i Šiler (Gepingen).

Budensliga, 2. kolo:

Koburg-Lajpcig 22:29

Fukse Berlin-Magdeburg 22:32

Gepingen-Balingen 28:23

Kil-Hanover 34:31

Ludvigshafen-RNL 24:26

Melsungen-Lemgo 27:21

Bergišer-Erlangen 29:25

Flensburg-Nordhorn 33:26

Minden-Veclar 24:29

Štutgart-Esen 31:23

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball