BUNDESLIGA: "Balkanske Lisice" na top nivou! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa BUNDESLIGA: „Balkanske Lisice“ na top nivou!

BUNDESLIGA: „Balkanske Lisice“ na top nivou!

Marko Marjanović
0 komentar

Ovog vikenda odigrano je sedam mečeva drugog kola Bundeslige. Rukometaši Fukse Berlina zabeležili su prvi trijumf u novom šampionatu, i to na vrućem terenu u Veclaru 27:33, zahvaljujući fenomenalnom balkanskom triju – Vuković 7, Vražalić 7, Nenadić 6. U redovima domaćina, Lipovina je postigao dva gola, dok se Mirkulovski jednom upisao u strelce. Magdeburg je u tesnoj završnici odneo oba boda iz Libeka, 28 :29 ( Skok 14 odb, Blažičko, Lazović, Borozan 2 – Musa 1, Natek 2, Bezjak 2), HSV je bio siguran protiv Lemga, 37:28, uz jedan gol Ilije Brozovića.

Balingen (Ašanin 8 odb, Ristanović 1 odb.)  je i drugi put poražen, ovoga puta na svom terenu   od Gumersbaha 27:31. Melsungen je sačuvao stoprocentan učinak u Lajpcigu pobedom od 21:32, a značajan doprinos dali su Rnić i Vučković sa po četiri gola, te Marino Marić sa tri. Na drugoj strani, Alen Milošević se nije upisao u strelce.

Gepingen je bez problema opravdao ulogu favorita pred svojim navijačima protiv Ajzenaha 31:21. U pobedničkim redovima, Prošt je briljirao sa 17 odbrana, dok je Žarko Šešum pomogao sa tri pogotka. Na drugoj strani, Svetislav Verkić je 13 puta zaustavio udarce protivnika a Duška Čelica je završio bez gola.

U nedelju je Flensburg slavio na gostovanju protiv Bergišera 29:22.

Ostala su još dva meča drugog kola. U sredu se sastaju Kil – Hanover, a Rajn Nekar Leven i Študgart će ovu rundu takmičenja kompletirati tek 23. septembra.

Posle dva kola, maksimalni su Flensburg, Melsungen i Magdeburg.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball