Canellas tri godine u Kilu! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Canellas tri godine u Kilu!

Financijski krah prošlogodišnjeg europskog prvaka HSV-a počeo je utjecati na „popunjavanje igračkih križaljki“ drugih rukometnih velikana. Nakon Domagoja Duvnjaka, novi-stari njemački prvak THW Kiel je odlučio u svoje redove dovesti i drugi dio HSV-ova tandema na srednjem vanjskom – sa Zebrama je na tri godine potpisao španjolski reprezentativac Joan Canellas Reixach. Ukupno će to biti četvrto Kielovo pojačanje za predstojeću sezonu: osim njega i Duvnjaka, timu će se priključiti i Weinhold (SG Flensburg) te Dahmke (TSV Altenholz).

Bit će ovo drugi puta da 27-godišnji Španjolac odlazi iz kluba koji je financijski kolabrirao – ranije je nastupao za Atletico Madrid, kao i Barcelonu te Granollers. U klupskoj je karijeri osvojio i dva naslova španjolskog prvaka te turnir Super Globe, a najveći je uspjeh ostvario prošle godine pred vlastitim navijačima kada je sa sedam pogodaka u finalu protiv Danske predvodio španjolsku reprezentaciju do naslova svjetskih prvaka.

Canellas je u netom završenoj sezoni za HSV odigrao 33 utakmice i postigao 143 pogotka, od čega  41 sa linije od sedam metara. Za španjolsku je A selekciju odigrao 102 meča u kojima je protivničku mrežu zatresao 272 puta.

TOMISLAV LAURIĆ

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *