Ćavi Paskval: Moramo biti realni, Srbija je bolja od nas! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Ćavi Paskval: Moramo biti realni, Srbija je bolja od nas!

Ćavi Paskval: Moramo biti realni, Srbija je bolja od nas!

Marko Marjanović
0 komentar

Pred veoma važne mečeve protiv Srbije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. godine u  Hrvatskoj, selektor reprezentacije Rumunije, Ćavi Paskval, istakao je da su „Orlovi“ favoriti u tom „dvomeču“.

Rumunija je fantastično započela kvalifikacije, ostvarivši dva pobede u dva kola – protiv Belorusije u gostima, i nad Poljskom na domaćem terenu.

S druge strane, Srbija je počela bajkovito, savladala Poljsku na strani, ali je onda usledio hladan tuš u Nišu i ubedljiv poraz od Belorusije.

Zbog toga će dueli Rumunije i Srbije biti možda i krucijalni u ovoj grupi – najpre će selekcija Ćavija Paskvala biti domaćin, 4. maja u Baia Mareu, a samo tri dana kasnije, Srbija će dočekati reprezentaciju susedne zemlje u Kragujevcu.

Selektor Rumunije prebacuje breme favorita u komšijsko dvorište:

-Napravili smo sjajan posao, niko nije verovao da možemo pobediti i Belorusiju i Poljsku, ali sada je to već istorija. To ne znači da ćemo automatski pobediti i Srbiju. Prvi korak ka uspehu je da prihvatimo realnost – Srbija trenutno ima bolji tim na papiru. Imaju superiorne individualce, ali mi ćemo se pripremiti do najsitnijih detalja i pokušati da ih iznenadimo. Zadovoljan sam odnosom igrača prema treningu, i to mi daje veru u uspešnu bududćnost – ocenjuje Paskval.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball