Balkan-Handball.com

LAVOVI I DALJE GRIZU: Gislasson najavio ‘rat’ u Areni pa ga (opet) izgubio

IZ ARENE
TOMISLAV LAURIĆ

Islandski strateg Alfred Gislasson bi lako mogao moliti boga da u idućoj sezoni za protivnika ne izvuče Zagreba. Arenu je pognute glave napustio prošle sezone, a ove je prošao još bitno lošije. U poluvremenu s dosta oscilacija Zagreb je na odmor otišao s prednoću 13:11 da bi u nastavku Kiel bio potpuno ‘pometen’. U posljednjih 16 minuta njemački je prvak zabio tek dva pogotka i zacementirao si put ka uvjerljivom porazu reuzltatom 29:22.

PPD ZAREB – THW KIEL  29:22 (13:11)

Gledalaca: 8600
Isključenja:  PPD Zagreb 12 minuta (Stepančić, Kontrec, Šušnja x2, Šandrk, Pavlović), THW Kiel10 minuta (Duvnjak, Toft Hansen R. x2, Sprenger, Dissinger)
Sedmerci: PPD Zagreb 2/3, THW Kiel2/3
PPD ZAGREB: Ivić 13; Stevanović 1(1) Mihić 1, Sabljić, Vujić 3, Stepančić 6, Kontrec 2, Šprem 1, Šebetić, Raković, Horvat 6 (2), Šušnja 1, Šandrk 1, T. Valčić, Obranović 4, Pavlović 4

THW KIEL: Landin 3 (1), Katsigiannis 4; Duvnjak 2, Ferreira Moraes, Toft Hansen 1, Mamelund, Sprenger 4, Weinhold, Dissinger, Wieneck 1, Ekberg 1, Canellas Reixach 2, Dahmke 8 (2), Williams, Vujin 2

SEMAFOR: 0:2 (5′), 3:3 (8′), 4:4 (11′), 6:4 (14′), 8:5 (17′), 8:8 (21′), 8:10 (23′), 10:10 (25′), 13:11 (30′); 14:13 (32′), 16:14 (35′), 16:!6 (38′), 18:20 (43′), 20:20 (45′), 23:20 (51′), 26:21 (57′), 29:22 (60′)

IGRAČ UTAKMICE: Zlatko Horvat
VEČER ZA ZABORAV: Steffen Weinhold

Kielov je dugogodšinji taktički mag Gislason pred dolazak u Zagreb poručio kako će ‘ovo biti prije rat, nego rukometna utakmica’. I njegov je tim to pokazao od samog starta. Poučeni već doživljen porazom u Areni, krenuli su obrambeno bitno žešće, no litavski im djelitelji pravde to nisu dopustili. Već u prvom napadu PPD-a njemački je prvak ‘ispucao’ sva tri žuta kartona.

Ali sa takvom igrom je stigao i rezultat. Poveo je Kiel 0:2 preko Dahmkea i Tofta, Zagreb je Landinovu mrežu načeo preko Stepančića tek kada je vrijeme pokazivalo 5:36. Pavlovićevim se pogotkom Lavovi vraćaju u egal, uz to i Dissinger zarađuje rano isključenje. No, Zagreb ga ne koristi najbolje te taj period igre završava 1:1.

U žestokoj se borbi niti jedan od timova nije osjetnije rezultatski odvojio sve do 18 minute, kada Zagrebov kapetan Horvat pogađa za 8:5 i uz to zarađuje isključenje Sprengera. I potom opet boljka koja je prikazana početkom utakmica – Vujini ‘ratnici’ ne uspijevaju iskroistiti situaciju.

Štoviše, Kiel dominira tim periodom i pokreće svoju najveću seriju na utakmici. Vujin zabija za 8:6 da bi naredna četiri pogotka postigla Kielova krila. Dahmke prvo dva puta pokazuje zašto ga zovu Gensheimerovim nasljednikom (8:8) a Sprenger i Ekberg odvode Gislasonov tim na novih +2. Nepunih osam minuta Zagrebaši nisu postigli pogodak, pokušali su i s markerom ali nisu se snašli, kao niti Mihić u za njega vrlo specifičnoj ulozi vratara

Novopridošli Zagrebov pivot Kontrec u 24. minuti prekida veliku seriju njemačkog sastava, Horvat kapetanski vraća još jednom utakmicu u egal. Završnica prvog dijela također pripada Vujinu timu koji nakon Canellasova ‘pračke’ u posljednjih pet minuta ne prima pogodak. Na drugoj strani terena Vujić izigrava Kielovu obranu, Stepančić nakon toga dva puta svojim letom preko njemačkog bedema postavlja konačnih 13:11 pri odlasku na odmor.

PET MOMENATA UTAKMICE:

– ZAGREB NE POSTIŽE POGODAK 8 MINUTA; KIEL S 8:5 NA 8:10
– STEPANČIĆ DOMINIRA KRAJEM 1. I POČETKOM 2. POLUVREMENA
– ZAGREB 6 TEH. GREŠAKA 30-45′; KIEL PREOKREĆE NA 18:20
–KIEL ZABIJA SVEGA 2 POGOTKA U ZADNJIH 16 MINUTA
–OMJER OBRANA VRATARA 14:7 U KORIST ZAGREBA

 

Kako je završio prvo, Stepančić je započeo i drugo poluvrijeme. Opet je Kielova obrana ostala nepomična i ostavila mu dovoljno prostora za pogodak te izbacivanje Duvnjaka na dvije minute. Zagreb je svoju prednost držao sve do 36. minute da bi potom zapao u crnu rupu iz kakve se vadio i prošle godine.

Tri tehničke pogreške u nizu rezultirale su s tri Kielove kontre i prednost je preselila na Njemačku stranu (16:17). Opet je Dahmke bio vrlo inspiriran, potegnuo je tada i Duvnjak te doveo Kiel do prednosti od 18:20. I činilo se kako će tada Gilasonov sastav fizički pomestiZagreba, ali Lavovi su tada pokazali zube, zagrizli ekipučiji je trener najavio ‘rat’ pa ga na kraju (opet) izgubio.

Obrana je postala bitno žešća, Ivić se sukladno tome razbranio i Kiel se našao u ogromnim problemima. Zagreb ih je ostavio nepunih sedam minuta bez pogotka i preokrenuo rezultat na 23:20. Dahmke je nakratko presjekao protivnički niz, ali bio je to zapravo tek novi početak dominacije Vujinog tima. Zagrebaši su potpuno pomeli svog protivnika, dobili zadnjih pet minuta igre sa 5:1. Niti ranije vrlo sigurni Dahmke nije uspio realizirati sedmerac, kaznili su to Lavovi te upisali pobjedu 29:22.

Koliko je Gislassonov tim bio frustriran događanjima na terenu, najbolje je posvjedočio detalj iz 57. minute, kada je nakon jednog starta Horvata danski reprezentativac Toft Hansen potpuno izgubio živce. Priključio se i ostatak njegova tima, ali u kratkotrajnom naguravanju na terenu opet se Zagreb odlično postavio i obranio svoju Arenu. I na taj način, ali i samom igrom, Lavovi su potvrdili kako i ove sezone baš nitko ne može očekivati ‘šetnju’ zagrebačkom Arenom.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *