Balkan-Handball.com

Celje oslabljeno pred meč odluke u Zaporožju

Verovatno poslednju pravu priliku da se uključe u borbu za šesto mesto i prolazak u drugu fazu EHF Lige šampiona, rukometaši Celja imaće u četvrtak na gostovanju direktnom konkurentu za željenu poziciju, ukrajinskom Motoru (18.45).

Slovenački šampion je od ovog protivnika izgubio na domaćem terenu, pa je zato pobeda u Zaporožju imperativ. Ipak, neće biti nimalo lako doći do takvog uspeha, naročito usled kadrovskih problema sa kojima se suočava trener Ocvirk.

Gal Marguč je pozitivan na koronavirus i ne putuje na ovo gostovanje, Vid Poteko je preležao isti ali se povredio na treningu, a pod znakom pitanja je i nastup Patrika Lebana koji se razboleo, ali je srećom dobio negativan rezultat na testiranju. Marguča je trebalo da zameni mladi Cokan, ali je on na treningu u ponedeljak izvrnuo zglob, tako da su male šanse da će zaigrati.

Motor ne igra rukomet karakterističan za klubove iz zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza. U to smo se dobro mogli uveriti u Celju kada su nam naudili kontra napadom. Ne igraju spor rukomet, forsiraju brzi centar i umeju da kazne ako se ne vratite na vreme. Igru im vode dva iskusna igrača koja odmah pronađu rešenje ako se odbrana ne postavi. Mnogo smo golova primili na takav način, kao i iz njihove igre dva na dva sa pivotmenom. Tu je naročito opasan Malašinskas, vrhunski koristi blok. To smo znali i pred prvu utakmicu, ali nismo sprečili. U tome je ključ, moramo dobro zatvoriti pivotmena, suziti odbranu koliko možemo i sprečiti kontra napade. Moramo biti odlučniji, pogotovu bekovi od kojih očekujem više hrabrosti, odnosno šuteva iz daljine. Pre svega, neophodno je da dobar rad na treninzima prenesemo u utakmicu, što naravno nije lako, jer je pritisak uvek prisutan kada igrate za bodove – rekao je trener Tomaž Ocvirk u najavi ove utakmice. 

Ukrajinski prvak iz pet mečeva ima dve pobede i tri poraza, dok je Celje iz sedam mečeva ostvarilo jedan trijumf, protiv PPD Zagreba u gostima. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *