Balkan-Handball.com

Česi izabrali 14 igrača za Makedoniju – Jiha i Horak (ne)igraju?

Češki selektorski duet Kubeš-Filip izabrao je 14 igrača za mečeve baraža sa Makedonijom za Svetsko prvenstvo u Francuskoj. Za duele u Zlinu (11. jun) i Skoplju (15. jun), u sastav selekcije Češke će biti pridodata još četiri imena sa spiska rezervi, a tamo su i neke od najvećih zvezda ovog tima Filip Jiha, Pavel Horak, Jan Sobol i Martin Galia.

  • Sve zavisi od njihovog zdravlja. Filip (Jiha) je počeo da igra i njegovo zdravstveno stanje se poboljšava, dok je Pavel još uvek van terena. U ovom trenutku teško je proceniti, ali iskreno šanse da oni zaigraju su prilično male – rekli su iz češkog stručnog štaba.

No, želja da igra u nacionalnom dresu, nikada nije bila sporna kod Jihe, koji je umeo da zaigra i na poziciji pivotmena, samo kako bi pomogao svojim saigračima da se domognu velikog takmičenja (baraž sa Srbijom za SP 2015). Bilo kako bilo, Makedonija je i ranije uspevala da izađe na kraj sa Česima.

Spisak igrača za mečeve sa Makedonijom:

Golmani: Tomáš Mrkva (Hamm-Westfalen, Německo), Petr Štochl (Füchse Berlín, Německo).
Desni bekovi: Petr Linhart (Talent M.A.T. Plzeň), Jan Stehlík (St. Raphaël VAR HB, Francie).
Srednji bekovi: Tomáš Babák (St. Otmar St. Gallen, Švýcarsko), Roman Bečvář (Empor Rostock, Německo), Ondřej Zdráhala (Hamm-Westfalen, Německo).
Levi bekovi: Jan Landa (FCC Město Lovosice), Milan Škvařil (Talent M.A.T. Plzeň).
Desna krila: Miroslav Jurka (St. Raphaël VAR HB, Francie).
Levá krila: Jakub Hrstka (Tatran Prešov, Slovensko), Milan Kotrč (Dukla Praha).
Pivoti: Leoš Petrovský (Azoty Pulawy, Polsko), Jan Užek (HCB OKD Karviná).

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *