Četiri Ex-Yu selekcije na juniorskom EP u Danskoj - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Četiri Ex-Yu selekcije na juniorskom EP u Danskoj

Četiri Ex-Yu selekcije na juniorskom EP u Danskoj

Marko Marjanović
0 komentar

U osam kvalifikacionih turnira odigranih za vikend, 12 reprezenzacija je obezbedilo plasman na U20 Evropsko prvenstvo koje će se od 28. jula do 7. avgusta održati u Danskoj. Od selekcija sa ovih prostora, na takmičenju će učestvovati Srbija, Makedonija, Hrvatska i Slovenija, dok Crna Gora i BiH nisu uspele da prođu kvalifikacije.

Srbija je bila maksimalna u Gruziji, gde je pored domaćina savladala Izrael i Grčku. Ubedljivi su bili i vicešampioni sveta Slovenci,  koji su lako nadjačali Portugal, Rumuniju i Estoniju.

I Hrvatska je opravdala ulogu favorita protiv Slovačke, Ukrajine i Finske, dok su Makedonci obezbedili plasman na EP kao drugoplasirani u grupi 2, iza Švajcarske a ispred Crne Gore i Farskih Ostrva. Mladi Crnogorci su jedini bod u grupi osvojili protiv Farana.

Selekcija Bosne i Hercegovine je bila ubedljivo poslednja u društvu Norveške, Švedske i Belorusije, uz gol razliku 77:104 u tri meča.

Kao tri prvoplasirane ekipa sa prethodnog Evropskog prvenstva, direktan plasman obezbedile su reprezentacije Fracuske, Mađarske i Španije, dok je Danska kao domaćin bila oslobođena kvalifikacija.

Sledećih 12 selekcija je obezbedilo plasman kroz kvalifikacije:

Hrvatska

Nemačka

Island

Makedonija

Holandija

Norveška

Poljska

Rusija

Slovenija

Srbija

Švajcarska

Švedska

 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball