Četiri godine i 44 pogodaka "kralja sedmeraca" Tomija Vozaba - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Četiri godine i 44 pogodaka „kralja sedmeraca“ Tomija Vozaba

Četiri godine i 44 pogodaka „kralja sedmeraca“ Tomija Vozaba

zika.bogdanovic
0 komentar

Francuski Nim je trenutni lider, uz DKB Bundesligu, najjače lige na svetu. LidlStar lige. Iznenađenje, kada se  zna kakva imena igraju u Pari Sen Žermenu, Nantu ili Monpeljeu (koji ima meč manje i šansu da ih prestigne), kao i činjenicu da je Nim prošle sezone završio kao deseti, a da je u poslednje četiri, najbolji plasman osmo mesto.

Kada je krenuo iz Našica posle neuspešne epizode u Nexe-u, 2013. godine, put treće francuske lige u klub Cernay Wattwiller, hrvatski srednji bek Tomi Vozab (27), verovatno nije slutio da će njegova penal-rutina, već četiri godine kasnije krojiti vrh francuskog rukometa. 

Vozab je „kralj sedmeraca“ u klubu – lideru francuske lige. U prvih 10 kola, nekadašnji član Sarana gde je stekao punu afirmaciju u periodu od 2015. do 2017. godine, postigao je ukupno 52 gola, od toga 44 sa linije sedam metara. Procenat – izvanredan 44/48.

Hrvatski organizator igre predstavlja „all-round“ rešenje u formaciji Nima. Da ne ispadne da zna samo da šutira sedmerce, Vozab je januara ove godine, još kao član Sarana, nastupao na All Star meču francuske lige.

Nekada je nosio dres Dubrave, Petrinje i Gorice.

Interesantna priča, koja može da posluži kao motivacija svima koji na mala vrata odlaze od kuće, a sanjaju velike snove…

PHOTO: USAM Nimes Facebook

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball