Balkan-Handball.com

ĆIRIBU, ĆIRIBA: Podvig Vojvodine, sa plus šest u Švajcarsku!

Veličanstveno rukometno veče u Novom Sadu! pored brojnih kadrovskih problema, Vojvodina je odigralo spektakularnu u prvoj utakmici prve runde kvalifikacija za grupnu fazu Lige Evrope, i savladala favorizovani Kadeten Šafhauzen sa 26:20 (16:9). 

Srpski šampion je napravio veliki podvig i stekao lepu prednost pred revanš koji je na programu naredne nedelje u Švajcarskoj.

Tvrd početak u igri gol za gol prekinut je u 17. minutu, kada je krenula Vošina serija 5:1, za prvo opipljivije vođstvo, 10:6, a na poluvremenu je bilo velikih plus sedam. 

Međutim, favorizovani gosti uspeli su da početkom nastavka smanje na dva razlike, i kada se očekivalo da usledi preokret, momci Borisa Rojevića su dodali gas i ponovo se odovijili na opipljiviju razlike, koju su u samom finišu i sačuvali.

VOJVODINA – KADETEN 26:20 (16:9)

Novi Sad – Dvorana: „Slana Bara”. Sudije: Mitrevski i Todorovski (Makedonija). Sedmerci: Vojvodina 4 (2), Kadeten 5 (2). Isključenja: Vojvodina 12, Kadeten 10 minuta.

VOJVODINA: Kurteš 1. Kovačević, Milić, Mirković 1, Pribak 3, Ocvirk 6, Vukovljak, Verkić 1, Zmavc, Milenković, Rađenović, Ratković 3, Nikolić 4, Kljajić 3, Šotić 4, Andrić.

KADETEN: Pilipović, Zender 2, Macken, Kanjelas 3, Šoper 1, Bartok 1, Džeri, Bioska, Kusio 2, Novak, Lier 5, Gerbl, Maros 2, Šelker 2, Tominec 2, Herburger 1.

Foto: Aleksandar Đorović

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *