Crna Gora napada olimpijsko zlato! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Crna Gora napada olimpijsko zlato!

Crna Gora napada olimpijsko zlato!

0 komentar

Rukometašice Crne Gore na pragu su najvećeg sportskog uspeha u istoriji zemlje!  Devojke Dragana Adžića su večeras u polufinalu Olimpijskog turnira u Londonu savladale selekciju Španije 27:26 (13:13) i plasirale se u veliko finale, u kome će se za zlato boriti sa reprezentacijom Norveške! Do fenomenalnog uspeha, Crnogorke su stigle odličnom igrom u odbrani u drugom poluvremenu, kada su dozvolile Mange, Alberto i ostalim Špankinjama da postignu tek šest golova do 52. minuta. Sa druge strane terena, glavnu reč je vodila Bojana Popović (6), a nije zaostajala ni Katarina Bulatović (9) sigurnom egzekucijom sa sedam metara.

Izjednačenu utakmicu do 45. minuta (19:19) prelomila je fanatična odbrana Crnogorki. U narednih osam minuta, Barjaktarović nije primila gol, a sa druge strane Popović, Bulatović, Jovanović i Mehmedović dovele su svoju selekciju nadomak ostvarenja sna (19:24, 52.). Probudile su se Špankinje, pokušale i presingom, počele da daju golove, ali nije im bilo spasa. Crnogorsku mašinu više niko nije mogao da zaustavi…

Sa kakvim su samopouzdanjem Crnogorke iznele ovaj meč, Norveška će u finalu imati dostojnog rivala u pokušaju da odbrani svoje olimpijsko zlato iz Pekinga. Da podsetimo, Norvežanke su u polufinalu lako došle do trijumfa nad Korejom 31:25 (18:15).

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball