Crna Gora sa BiH u Podgorici, Đukić: Boriću se za svakog igrača - Šuman: Idemo na EP - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Crna Gora sa BiH u Podgorici, Đukić: Boriću se za svakog igrača – Šuman: Idemo na EP

Crna Gora sa BiH u Podgorici, Đukić: Boriću se za svakog igrača – Šuman: Idemo na EP

Marko Marjanović
0 komentar

Aktuelnu EHF nedelju reprezentacije Crne Gore i Bosne i Hercegovine iskoristiće da odigraju dve prijateljske utakmice u Podgorici. Domaćinu će to koristitu u brušenju forme pred junski dvomeč baraža za odlazak na SP protiv Hrvatske, dok je BiH za zelenim stolom lišena na terenu stečenog prava da se bori za odlazak na Mondijal, pa će ova reprezentativna akcija biti startna tačka selekciji Bilala Šumana za ostvarenje novog cilja, a to je plasman na EP 2020.

Mečevi su na programu u petak i subotu, u Univerzitetskoj dvorani u Podgorici.  Sastav Dragana Đukića je doživeo nekoliko promena u odnosu na EP u Hrvatskoj – i dalje nema Vuka Borozana koji je selektoru odgovorio da trenutno sebe ne vidi u dresu sa nacionalnim grbom, zdravstveni problemi sprečili su Simovića, Lipovinu i Miloša Vujovića da se odazovu, dok su se Rade Mijatović i Igor Marković oprostili od reprezentacije, uz mogućnost da ipak pomognu timu u baražu ukoliko to bude neophodno. 

 Nova imena u odnosu na Hrvatsku su mladi golmani Vuko Borilović i Danilo Mihaljević, zvanično najbolji mladi rukometaš Crne Gore, Aleksandar Bakić iz Komova, kao i Milan Popović, koji se vratio u nacionalni tim. Posle gotovo tri godine, na spisku je i Branko Vujović, koji je bio dogovorio da igra za Poljsku, ali je odustao od toga nakon što je Talant Dujšebaev napustio kormilo.

Na pres konferenciji pred duele sa BiH, najviše reči bilo je o izostanku najboljeg igrača Crne Gore, Vuka Borozana.

  • Obavestio me je da sebe ne vidi u nacionalnom timu, ali sam mu rekao da ću ponoviti poziv i insistirati da se nađe u timu u junskom baražu. Boriću se za svakog igrača. Izuzetno sam zadovoljan što ćemo imati Branka Vujovića u sastavu. Borba je bila duga, ali se završila pozitivno – rekao je selektor Dragan Đukić.

S druge strane, Bilal Šuman ima puno problema sa povredama igrača koji slove za nosioce igre „Zmajeva“. U Podgorici neće biti Dejana Malinovića zbog porodičnih razloga, Vražalić je ostao u Turskoj zbog povrede kolena. Teška povreda ramena muči Alena Ovčinu, i zbog nje mora da miruje najmanje pet nedelja, a isto toliko će pauzirati i Igor Karačić.

-Imamo problema sa povređenim igračima, pa smo  pozvali nekoliko novih lica – tu su Vedran Delić iz domaćeg prvenstva, zatim pivotmena Dragana Vrgoča koji igra u Holandiji. Posle suspenzije Vranješa i nedostatka Burića možemo videti koliko on može, visok je 2.03 i igra u oba pravca. Poziv je dobio i omladinski reprezentativac Edin Kliso iz Zavidovića, koji ima samo 17 godina. U njemu vidim ogroman potencijal – izjavio je na okupljanju tima selektor Bilal Šuman, i dodao:

-Mi smo dogovorili ovaj dvomeč sa Crnom Gorom pre odluke EHF-a da nas eliminiše iz baraža. Naravno, mislili smo da ći ti dueli biti priprema za borbu sa Norvežanima, ali šta je tu je. Ne možemo to da zaboravimo, ali se moramo okrenuti onome što nas očekuje, a to su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje počinju u oktobru. Ubeđen sam da ćemo se plasirati na EP ko god da nam bude rival u kvalifikacionoj grupi – samouveren je Šuman. 

 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball