Cupara i Kukić optimisti: Nemci najkvalitetniji rival, borićemo se za prvo mesto - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Cupara i Kukić optimisti: Nemci najkvalitetniji rival, borićemo se za prvo mesto

Cupara i Kukić optimisti: Nemci najkvalitetniji rival, borićemo se za prvo mesto

zika.bogdanovic
0 komentar

Golman srpskog nacionalnog tima Vladimir Cupara i srednji bek Lazar Kukić istakli su optimizam posle žreba za Svetsko prvenstvo 2023 koji je reprezentaciju namerio na selekcije Nemačke, Katara i objektivno najslabijeg rivala petoplasiranu selekciju sa afričkog kontinenta sa kojima će se Srbija takmičiti u januara u Katovicama:

  • Nemačka je na papiru favorit u našoj grupi, međutim mislim da imamo kvalitet da napadnemo prvu poziciju. Mislim da smo imali dobar žreb, ne možemo se žaliti i možemo biti zadovoljni. Očekuju se pobede protiv Katara i petoplasirane ekipe u Africi. Na nama je da prvi deo sezone u klubovima odradimo najbolje što možemo, da dobro iskoristimo pripremni period i spremimo se što bolje za prvenstvo koje nas očekuje – rekao je golman mađarskog Vesprema.

Na Cuparine reči nadovezao se srednji bek koji je obeležio finalni turnir EHF Lige Evrope u dresu Benfike:

  • Ovo dobar žreb po nas i na prvi pogled mislim da nema nikakve nedoumice oko plasmana u drugi krug takmičenja. Daćemo sve od sebe da pobedimo u svakoj utakmici. Selekcija Nemačke se u grupi izdvaja kao najkvalitetnija. Moraćemo malo da sačekamo da vidimo ko nam je poslednji protivnik iz Afrike, ali tu ne bi trebalo da bude problema. Što se selekcije Katara tiče, oni su interesantna ekipa, igraju brz rukomet na veliki broj golova i vole da igraju tranziciju, brzi centar. Neće biti lako, oni u svojim redovima imaju balkanske igrače, pokušavaju da sastave što kvalitetniju reprezentaciju. U svakom slučaju treba da gledamo nas, da se što bolje pripremimo, da budemo svi zdravi na okupu i na pripremama pred odlazak na Svetsko prvenstvo i nemamo nikakvu nedoumicu oko plasmana u narednu fazu. Imamo veliki respekt prema reprezentaciji Nemačke, ali možemo da se sa njima borimo za prvo mesto u grupi i daćemo sve od sebe da pobedimo svaku utakmicu. Idemo korak po korak, da pokažemo da možemo da napravimo neki ozbiljniji rezultat u odnosu na prethodne godine.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball