Cvetković: Igrali smo dekadentan rukomet - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Cvetković: Igrali smo dekadentan rukomet

Cvetković: Igrali smo dekadentan rukomet

Marko Marjanović
0 komentar

Srbija je propustila veliku priliku da kolo pre kraja kvalifikacija obezbedi plasman na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, pošto je u niškom Čairu remizirala sa podmlađenom selekcijom Poljske 34:34.

Selektor „Orlova“ Jovica Cvetković bio je jako nezadovoljan igrom svog tima.

-Znali smo da će ovo biti izuzetno ozbiljna utakmica, znali smo da su oni u ovom momnetnu vrlo opasni za nas. Sve smo predvideli, ali ono što smo mi trebali da igramo – igrala je Poljska. Igrali smo dekadentan rukomet, nismo trčali u kontra napad, nismo se vraćali u odbranu i na kraju smo osvojili bod. Ostavili smo sebi šansu da se plasiramo na EP, ali će to biti veoma težak put.

-Nedostatak Šešuma je nas veoma porementio, nismo mogli da pariramo samo sa Nenadićem na srednjem beku – dodao je Cvetković.

Selektor nije imao na raspolaganju tajm-aut za poslednji napad…

-Pokušao sam da kažem igračima šta treba da se igra, trebalo je da završimo na desnoj strani, ali to nismo ni pokušali, šta je tu je.

Rasto Stojković

-Poljska je prikazala dobar rukomet, sa promenama koje su donele boljitak. Nama je bila neophodna pobeda za siguran prolaz a protivnik je bio vrlo motivisan, mlad i željan dokazivanja. Imali su ono na šta nas je selektor upozoravao – imali su ono što smo mi imali u Poljskoj. Nadigrali su nas napadom, nismo imali odgoovor. Uspeli smo da se saberemo i na kvalitet osvojimo bod. Imamo obavezu, teret i važan zadatak da prođemo na EP u Hrvatskoj.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball