"Da se ne zaboravi KO je KO": Večna lista evropskog rukometa - Vojvodina i Nexe ušli među najbolje! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa „Da se ne zaboravi KO je KO“: Večna lista evropskog rukometa – Vojvodina i Nexe ušli među najbolje!

„Da se ne zaboravi KO je KO“: Večna lista evropskog rukometa – Vojvodina i Nexe ušli među najbolje!

zika.bogdanovic
0 komentar

Uvek je dobro podsetiti se, a mlađe generacije naučiti ko je ko u svetu rukometa. Mnogi klubovi više ne postoje, neki su opstali na amaterskom nivou, ali ono što su napravili za istoriju evropskog rukometa koja počinje sa prvim kupovima odigranim 1956. godine, ostaje za sva vremena.

To je upravo uradio Handball-Planet.com svojim projektom realizacije „večne liste evropskog rukometa“, odnosno, analizom rezultata i rangiranjem učinaka svih klubova koji su za ovih skoro pa 70 godina dolazili najmanje do polufinala nekog od evropskih kupova.

I bez računa zna se da je najuspešniji klub svih vremena španska Barselona, a da su iza nje nekada veliki Gumersbah, pa Kil i Magdeburg, dok TOP 5 zatvara počivši Siudad Real.

Najbolje plasirani klub sa ovih prostora je Zagreb, koji čini TOP 10 svetske scene, a za njima su i Celje PL, Vardar, Bjelovar, Borac iz Banja Luke, zrenjaninski Proleter, Crvenka i još mnogo velikana sa ovih prostora zaključno sa Vojvodinom i Nexe-om, koji su u prethodne dve sezone rezultatima u EHF Čelendž Kupu i Ligi Evrope obogatili listu 202 najveća kluba svih vremena.

POGLEDAJTE LISTU

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball