Dani Gordo novi trener Meškov Bresta – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Dani Gordo novi trener Meškov Bresta

Meškov Brest nastavlja sa, pa sada se već može reći tradicijom dovođenja španskih trenera. Nakon objave Raula Alonsa da neće nastaviti svoju misiju u ovom klubu, i da od se od leta vraća porodici u Nemačku, gde će obavljati funkciju sportskog direktora Erlangena, uprava je pronašla novog šefa stručnog štaba.

Najbolji tim Belorusije i četvrtfinalistu EHF Lige šampiona, od naredne sezone predvodiće Alonsov zemljak Daniel Gordo.

U pitanju je jedan iz plejade talentovanih španskih stručnjaka, koji je u domovini predvodio Ademar Leon i Navu, Toršavn sa Farskih Ostrva i seniorsku reprezentaciju Brazila. 

Tridesetdevetogodišnji trener je bio angažovan i u portugalskoj Federaciji, a upravo iz te zemlje dolazi njegov prvi asistent u Brestu, mladi Nuno Farelo (30). Trener golmana ostaće Slovenac Rolando Pušnik. 

-Ponosan sam što ću postati dao ovakvog jednog projekta kakav je Meškov Brest. Tim se nalazi među osam najboljih u Evropi, klub se munjevito razvijao prethodnih godina. Za mene je ovo velika čast i ozbiljan izazov. Važno je da sačuvamo ovo što imamo, i da napravimo još jedan korak unapred. 

-Već sam počeo aktivno da studiram ekipu, gledam mečeve, analiziram statistiku. Maksimalno apsorbujem sve informacije. Rodile su se već neke ideje, kako i šta dalje. Naravno, poznajem kvalitete svih igrača, ovo je vrhunski sastav. Vladimira Vranješa poznajem lično, sarađivali smo u Ademar Leonu. Pripreme kreću sredinom jula, ali ću ja doći u Brest krajem juna, kako bi se bolje adaptirao na novu sredinu – rekao je Dani Gordo.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *