Darko Stanić pred OI ludilo: "Naš maksimum pobeđuje bilo koga" - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Darko Stanić pred OI ludilo: "Naš maksimum pobeđuje bilo koga"

Darko Stanić pred OI ludilo: "Naš maksimum pobeđuje bilo koga"

0 komentar

Do pre pet godina, Olimpijske Igre nisu bile u glavi Darka Stanića, već samo namera da se vrati rukometu. I ne samo da se vratio, već je i poveo „Orlove“ ka Londonu sa orelom najboljeg golmana Evrope u ovom trenutku.

– Čekao sam čitav život da budem među odabranima i predstavljam svoju zemlju na ovakvom mestu. Na početku olimpijskog ciklusa, nije mi palo napamet da ćemo doći u London. Napravili smo malo čudo u poslednjih godinu dana. Napravili smo veliki uspeh za rukomet, ali i za čitav sport u Srbiji. Olimpijske Igre su najveća pozornica, ali i prilika da dosta uradimo za našu budućnost, za klince koji trebaju da nas naslede. Najveća korist je popularizacija rukometa.

Mnogi će se slikati sa velikanima svetskog sporta u olimpijskom selu, ali ni figura Darka Stanića neće biti neopažena…

– Popularnost mi nije baš najjasnija. Moramo da napravimo jednu psihološku studiju kada sve ovo prođe (smeh). Možda i znam odgovor, ali bi mi trebalo više vremena – govori ime za respekt u najmanje tri države – Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

Španci nas čekaju u nedelju od 17.15 na otvaranju turnira?

– Španija je jedna od najboljih selekcija. Igraju dobar rukomet, iako nemaju neke TOP igrače. Dobri su tehničari, mogu svakoga da pobede. Ni mi nismo bez svojih aduta. Pokazali smo da smo tvrd orah. Svima je nezgodno da igraju protiv nas. Naša upornost, volja, dovode nas do rezultata. Na velikim takmičenjima se igra čvrsto, na malo golova. To nama odgovara. Mečevi se rešavaju u zadnjim minutima. Ko ima više snage, ko je stabilniji, taj pobeđuje.

Mnogi će poželeti da na ovom turniru Srbiju vrate u evropski prosek…

– Nezgodno je što je prvo takmičenje posle srebra upravo OI, gde imamo neverovatno jaku grupu. Nezahvalno je procenjivati. Možemo i da gubimo mečeve, a da budemo na nivou Evropskog prvenstva. Sve su  to izuzetne reprezentacije. Daćemo sve od sebe. Poznajući nas, kada damo maksimum, možemo da pobedimo bilo koga.

Prvi favorit?

– Francuska će se potruditi da dođe do vrha.  Mislim da Danci neće biti šampioni. Biće u vrhu, ali neće osvojiti zlato. Nemaju taj kvalitet da mogu da izdrže dva velika takmičenja na istom nivou.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball