Dobar otpor i tesan poraz BiH u Mađarskoj – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Dobar otpor i tesan poraz BiH u Mađarskoj

U prvom od dva zakazana kontrolna meča, reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Mađarske u gostima 26:24 (14:11). Druga utakmica na programu je u subotu od 12.15, bez prisustva publike. 

Podmlađeni sastav Ivice Obrvana odlično se suprotstavio favorizovanom rivalu, kontrolisao rezultat do finiša prvog poluvremena, i bio u igri do samog kraja. Disali su „Zmajevi“ za vratom Mađarima do poslednja dva minuta, iako je minutaža podeljena na svih 16 igrača, kako je i najavio selektor.

Šest minuta pre kraja, BiH je bila na gol zaostatka (23:22), međutim, za pozitivan ishod nedostajalo je i malo sreće u finišu. Gosti su dva puta pogodili stativu, i u par navrata dozvolili Mađarima da iz odbitka uhvate loptu i zarade nekoliko ekstra napada, što se odrazilo na konačan rezultat.

Podsetimo, obe reprezentacije igraće na Evropskom prvenstvu narodnog januara. Mađari će, zajedno sa Slovačkom, biti organizatori tog takmičenja. Bosna i Hercegovina imaće težak posao u grupi sa Švedskom, Španijom i Češkom.

MAĐARSKA-BIH 26:24 (14:11)

MAĐARSKA: Barber, Mikler, Szekler (goalkeepers), Ancsin 3, Bánhidi 3, Bodó, Bóka 2, Bujdosó, Győr, Hanusz 3, Leimeter, Lékai 3, Ligetvári, Máthé 5 (5), Nagy, Rodríguez Álvarez 2, Rosta, Sipos 1, Sunajko 2, Szita 2, Topic. 
BIH: Ahmetaszevics, B. Burics (goalkeepers), St. Burics 3, Faljics, Hamidovics, Haseljics 2, Prince 2, Kadrics 1, Keso 1, Klis 3, Malinovics 1, Mehmedovics, Ovcina 1, Peric 5 (3) , Vegar 1, Vranjes 3, Vuksics 1.
Isključenja: 10 min, 12 min
Sedmerci: 5/5,  3/6

Foto: mksz.hu

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *