Dobar start Hrvatske, Grci rutinski savladani – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Dobar start Hrvatske, Grci rutinski savladani

Na startu kvalifikacija za EHF Euro 2024. u Nemačkoj, reprezentacija Hrvatske je pred svojim navijačima u Varaždinu opravdala ulogu favorita protiv Grčke  33:25 (18:13). Selekcija Hrvoja Horvata već u nedelju gostuje Belgijancima, a u ovoj grupi nalazi se i Holandija.

Načinović i Klarica su od pozvanih igrača bili van sastava, kao i povređeni Ivan Čupić i njegov imenjak Pešić. Grci su u prethodnim kvalifikacijama pokazali da su ozbiljna reprezentacija, a takav utisak ostavili su i u prvoj polovini prvog poluvremena, dokle su se držali u egalu.

Mogla je Hrvatska i ubedljivije da kaznu greške rivala koje su se nizale kao na traci, ali ni plus pet na velikom odmoru nije bilo loše. Horvat je često menjao igrače i njihove pozicije, a prednost je i dalje rasla, tako da nikakve dileme u nastavku nije bilo.

HRVATSKA – GRČKA 33:25

HRVATSKA: Šego 5 odbrana, Kuzmanović 2 odbrane; Marić, Duvnjak 2, Šarac 1, Karačić 3, Musa, Cindrić 1, Matanović 1, Mandić 5, Lučin 3, Jaganjac 2, Martinović 5, Šipić, Glavaš 6, Jelinić 4

GRČKA: Boukovinas 9 odbrana, Papantonopoulos; Kostakidis, Boskos 1, Liapis 3, Mylonas 3, Mallios, Michalidis, Passias, Toskas 4, Papavasilis 3, Dompris, Tziras 5, Kandylas, Papadionysiou 3, Arampatzis 3

Foto: HRS

One Comment

  1. Pingback: Izjave iz Varaždina: Duvnjak, Horvat, Glavaš… – Balkan-Handball.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *