Drama oko novog ugovora Dagura Sigurdsona? - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Drama oko novog ugovora Dagura Sigurdsona?

Drama oko novog ugovora Dagura Sigurdsona?

Marko Marjanović
0 komentar

Sve je počelo da deluje idilično u nemačkoj reprezentaciji nakon velikih uspeha po dolasku Dagura Sigrudsona na klupu. Posle godina neuspeha, selekcija zemlje koja je žila kucavica svetskog rukometa je napravila senzaciju osvajanjem EP u Poljskoj,  a taj uspeh nadograđen je bronzanom medaljom u Riju.

Čelnici nemačkog rukometa su na početku Sigurdsonove ere apostrofirali Mondijal koji će se 2019. godine igrati u njihovoj zemlji (organizatori Nemačka i Danska), i zlato na OI u Tokiju 2020, na koje Nemci čekaju još od Moksve 1980, ali sada više nije toliko izvesno da će islandski mag ostati na klupi „Pancera“ toliko dugo.

Naime, njegov ugovor ističe na leto 2017, pa iako je napravljen sa opcijom produtka do 2019,  postoje indicije da neće ići sve tako glatko u saradnji.

Po najavama iz zemlje evropskog šampiona, odluka o tome da li će Sigurdson ostati na klupi biće definitvna već pre Svetskog šampionata u Francuskoj idućeg januara.

Iz nemačke Federacije javljaju da dogovor još uvek nije postignut, iako su čelnici DHB razgovarali na ovu temu u Berlinu prošle nedelje.

Potpredsednik Federacije i jedna od najdominantnijih figura nemačkog rukometa, Bob Haning, ističe da su pregovori u toku.

Znamo šta je Dagur napravio sa reprezentacijom, to nije iznenađenje s obzirom na njegov kvalitet. Mi znamo šta imamo u njemu, a i on zna kakav je tretman imao u Federaciji. Da li će se saradnja produžiti, znaćemo u narednih nekolik nedelja – rekao je Haning.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball