Duvnjak jedini Balkanac u "Ol star" timu Bundeslige! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Duvnjak jedini Balkanac u „Ol star“ timu Bundeslige!

Duvnjak jedini Balkanac u „Ol star“ timu Bundeslige!

Marko Marjanović
0 komentar

Završen je izbor za „Ol star“ tim najjače nacionalne lige na svetu, koje će se 3. februara suprotstaviti reprezentaciji Nemačke u Lajpcigu.  Na listi kandidata bilo je šest trenera i 42 igrača, a glasali su bundesligaški fanovi i treneri.

Jedini igrač sa ovih prostora koji je izabran, i to od strane trenera, jeste Domagoj Duvnjak, organizator igre Kila.

Ove godine je glasao rekordan broj navijača – oko 250 000 za 14 dana. Najviše predstavnika daje ekipa Flensburga – osam igrača, kao i trenera Ljubu Vranješa.

Navijači su odabrali Andreasa Egerta i Gudjona Valura Sigurdsona na poziciji levog krila, Tomasa Mogesena i Nikolu Bilika na poziciji levog beka. Kao i prošle godine, srednji bek sa najviše glasova je Endi Šmit, a iza njega je Kentin Mae.

Jonas Timler i Tobijas Karlson su dobili najviše glasova u konkurenciji pivotmena (treći rene Toft Hansen), a Holger Glandorf i Aleksandar Peterson u konkurenciji desnih bekova (isto kao i prethodne godine).

Igrač koji je dobio najviše glasova od svih igrača je Lase Svan Hansen, desno krilo Flensburgu, a njegova konkurencija u „Ol star“ timu biće Ole Rahmel

Najglasaniji golmani su Matijas Anderson i Niklas Landin, a trener Kristijan Prokop.

Takođe, u „Ol star“ timu naći će se i igrači po izboru trenera.

Bundesligaški stručnjaci su odabrali Ljubomira Vranješa za trenera, golmana Mikaela Apelgrena, Lukasa Bindera (levo krilo), Ekdala du Rica (levi bek), Domagoja Duvnjaka (srednji bek), Kristofera Ramba (desni bek), Roberta Vebera (desno krilo) i Manuela Spata (pivotmen).

Dakle, ukupno 22 igrača će se naći u timu, a jedini predstavnik Balkana biće Domagoj Duvnjak.

Najviše rukometaša daju Danska i Nemačka (5), zatim Švedska (4), Island i Austrija (2), dok po jedan igrač dolazi iz Hrvatske, Francuske, Švajcarske i Norveške.

Od klubova, najviše predstavnika ima Flensburg (8), zatim Rajn Nekar Leven (5), Kil (3), Eralngen (2). Po jednog rukometaša daju Magdeburg, Lajpcig, Minden i Gepingen.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball