Balkan-Handball.com

DVE MUVE JEDNIM UDARCEM: Dinamo osvojio dva trofeja za 60 minuta!

Razne su gimnastičke discipline na koje je pandemija koronavirusa podstakla sport i sportske organizacije širom sveta prethodnih meseci, ali je ono što se dogodilo u Rumuniji jedinstven slučaj, do sada nezabeležen.

Naime, Dinamo iz Bukurešta i Dobrudža Sud Konstanca su u nedelju odigrali jednu utakmicu, a dva finala – nacionalnog Kupa i Super Kupa.  U očekivano tvrdoj utakmici, tim iz prestonice je slavio 24:21 (10:10), i podigao dva trofeja nakon meča, ujedno kompletiravši i duplu krunu pošto je bio najbolji i u domaćem šampionatu.

Dinamo je tako peti put osvojio nacionalni Kup, a u riznici ima i 16 pehara namenjenih prvaku Rumunije. U polufinalu fajnal-fora je bio bolji od ĆSM-a, dok je Dobrudža do završne predstave stigla preko branioca titule Timisoare.

Ante Kuduz je bio najefikasniji akter sa šest golova, Stefan Vujić je u pobedi svog tima učestvovao sa pet, koliko je na drugoj strani, u timu koji sa klupe predvodi Đorđe Ćirković, postigao pivotmen Zoran Nikolić. Igor Radojević je jednom pogodio, dok Alen Blažević i Nebojša Simović nisu pogađali protivničku mrežu.

Dinamo București – HC Dobrogea Sud Constanța 24-21 (11-10)

Dinamo București: Heidarirad, Lazăr; Hebo, Botea, Vujic 5, Bannour, Ghionea 4, Savenco, Negru 1, Gavriloaia, Kuduz 6, Humet 6, Bizău, Mousavi, Shebib 1, Szasz 1

HC Dobrogea Sud Constanța: Iancu, Vasile; Nistor 1, Andrei 2, Chikovani 3, Ilie 1, Ersin, Chiuffa, Blazevic, Radojevic 1, Nikolic 5, Șandru 3, Ostace, Simovic, Komogorov 6, Susanu 1

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *