Balkan-Handball.com

EHF Kup: Sloga GV i Bosna Visoko eliminisani, pobeda Gorenja u Italiji

Sedam dana nakon poraza na svom terenu 30:23, MRK Sloga Gornji Vakuf poražena je i u gostima od ĆSM Bukurešta 31:15 (16:8). pa je tako eliminisana iz EHF Kupa. Sličnu sudbinu doživela je i Bosna Visoko, koja je tokom vikenda za nama dva puta poražena od Bese, 36:18 i 32:20.

Od balkanskih predstavnika, dalje je prošla ekipa Gorenja iz Velenja, koja je nakon ubedljive pobede na svom terenu 32:20, slavila protiv Siene i u Italiji, 24:29 (13:16). 

Ukupno je odigrano devet mečeva za vikend, uključujući tri „double header“-a i tri revanš utakmice. Pored ĆMS-a i Gorenja, prošao je i finski Koks Borisa Dvoršeka, koji je i u revanšu bio ubedljiv protiv Dragunas Klaipede 39:26 (prvi meč 33:24).

Dva „dabl-heder“-a odigrana su na Kipru, i u oba su slavila domaći timovi. Anortozis je dva puta bio bolji od Nove Veseli iz Češke, 32:28 i 26:21, dok je Parnasos Strovolu u prvom meču pobedio Parnasos Strovolu 29:25, pa je prošao dalje uprkos porazu 28:27 dan kasnije. 

Prošle nedelje su prolaz dalje obezbedili RK Gračanica i Ištad, dok je devet timova napredovalo bez borbe, usled brojnog otkazivanja učensnika zbog pandemije koronavirusa. Trinaest timova još od početka takmičenja čeka svoje rivale u trećem kolu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *