EHF LŠ: Kadeten prekinuo seriju Gorenja - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa EHF LŠ: Kadeten prekinuo seriju Gorenja

EHF LŠ: Kadeten prekinuo seriju Gorenja

zika.bogdanovic
0 komentar

PIŠE: Uroš Samardžić

Žestoka bitka vođena je Šafhauzenu, gde su rukometaši Kadetena uspeli da nanesu prvi poraz u ovoj sezoni rukometašima Gorenja. Rezultat u BBC Areni bio je 31:28 (14:14)

Iako je rezultat sa poluvremena govorio da bi ekipa iz Slovenije mogla do četvrte pobede u elitnom takmičenju, tako nisu mislili i domaći igrači, koji su u drugom delu igre bolje zaigrali i stigli do pobede. Od prvog trenutka meča na parketu je vođena žestoka bitka, izabranici Željka Babića pratili su ritam koji je Kadeten nametnuo, a u jednom trenutku su uspeli da dođu do dva gola suficita – 12:10. Ipak, na isteku 30. minuta na semaforu je pisalo 14:14.

Desetominutna pauza je očigledno više odgovarala timu iz Šafhauzena, koji je u 52. minutu uspeo da stigne prednost Gorenja, a potom i potpuno preokrene u svoju korist. Domaća publika može da bude zadovoljna pruženom partijom, a njihov tim do druge pobede nosio je Gabor Casar sa devet postignutih golova. Linger je sedam puta pogađao metu rivala, dok je Zoran Marković pet puta bio precizan. Sa druge strane, najraspoloženiji za igru bio je Jan Grebec, ali ni njegovih šest golava nisu pomogli Gorenju da izbegne prvi poraz. Naredni duelu, Kadeten će igrati protiv ekipe Skjerna, dok je slovenački predstavnik na noge Elverumu.

Nakon neklompletnog četvrtog kola, Gorenje i dalje drži lidersku poziciju sa skorom 3-1, iza njega je Skjern sa 2-1, potom sledi Kadeten 2-2, Ademar 1-2, Elverum 1-2, odnosno, na poslednjem, 6. Mestu Dinamo iz Bukurešsta 1-2

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball