EP na pesku: Hrvati i Srbi briljiraju - Srpkinje ispale, Hrvatice "vise" - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa EP na pesku: Hrvati i Srbi briljiraju – Srpkinje ispale, Hrvatice „vise“

EP na pesku: Hrvati i Srbi briljiraju – Srpkinje ispale, Hrvatice „vise“

zika.bogdanovic
0 komentar

Drugi dan Evropskog prvenstva na pesku u Ljoret De Maru doneo je dosta uzbuđenja i odlične partije reprezentativaca Hrvatske i Srbije. Obe selekcije su sa po četiri pobede obezbedile plasman u glavnu fazu i prenos bodova pred odlučujuće borbe za polufinale. Hrvatska je danas preslišala Ukrajinu i Poljsku sa po 2:0, dok je Srbija imala težak posao protiv Mađarske 2:1, ali je 3:0 u šut-autu bilo dovoljno da se Orlovi nađu u  TOP 8, a kasnije pobedom protiv Italije 2:0 još više učvrste lidersku poziciju pred meč koji će odlučiti pobednika grupe sa Rusijom u četvrtak od 11 časova.

pesak_srb_laovic2

Sat vremena kasnije, Hrvatska i Španija će odlučiti o pobedniku prve grupe.

pesak_srb_slavlje_zeneŠto se tiče devojaka, turnir nije tako uspešan. Srpkinje su sa tri poraza pokvarile lep utisak iz prvog dana, kada su na otvaranju savladale Nemice. Porazi od Švajcarske 1:2, Rusije 0:2 i Poljske 0:2, gurnule su Srbiju u borbu od devetog do 14. mesta i pre poslednjeg meča sa Mađaricama u četvrtak.

Hrvatske peskašice su danas savladale Crnu Goru 2:0 i Švedsku 2:1, izgubile od Norveške 2:1 i sada o prolazu dalje odlučuje direktan duel sa Ukrajinom koja ima skor 3-2 za razliku od hrvatskih 2-3.

Meč odluke igra se u četvrtak od 14 časova.

FOTO:Jozo Čabraja – BEACH HANDBALL CROATIA

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball