EURO 2012 kvalifikacije: BiH kompletna pred Mađare i Makedonce - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa EURO 2012 kvalifikacije: BiH kompletna pred Mađare i Makedonce

EURO 2012 kvalifikacije: BiH kompletna pred Mađare i Makedonce

0 komentar

 Reprezentacija Bosne i Hercegovine, već par dana, sprovodi pripreme u Varaždinu pred start kvalifikacija za EURO 2012 u Srbiji. Prvi protivnik izabranika selektora Vojislava Rađe ("Imali smo sreće u žrebu") je selekcija Mađarske, a hrvatski Varaždin, domaćin Svetskog prvenstva 2009. godine, izabran je, što zbog odlične dvorane, što zbog blizine mađarskog Sombatelja, gde će Mađari biti domaćini. 

Dolaskom golmana, Šarića i Grahovca, te Edina Bašića, zvezde poslednjeg kola Lige šampiona, kada je njegov Šamberi savladao Barselonu, ekipa se kompletirala. Rađa se odlučio za sledećih 18 igrača:

Adnan Šabanović, Danijel Šarić, Nebojša Grahovac, Vukašin Stojanović, Bakir Buljugija, Adnan Jaškić, Deni Velić, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Vladmir Vranješ, Adnan Harmandić, Damir Doborac, Edin Bašić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Ante Kukrika, Marinko Kelečević i Marko Panić.

Sa Mađarima, Bosanci imaju neprijatno iskustvo, budući da se baraž za SP u Hrvatskoj 2009. godine nije ni završio, budući da je revanš utakmica u Skenderiji prekinuta nakon negodovanja publike zbog sudijskog kriterijuma. Selekcija, koja je eliminisala jaku Sloveniju u baražu za SP u Švedskoj, sigurno je prvi favorit za plasman u Srbiju.

Samo ćetiri dana kasnije u Skenderiju (nedelja 20 časova) stiže reprezentacija Makedonije. Pravi sportski rat se može očekivati i u Sarajevu, i u Skoplju, a verovatno će se u tim mečevima odlučivati i plasman na EURO 2012, budući da su Mađari, što kvalitetom, što iskustvom, ipak u prednosti. Četvrta selekcija u grupi, predvođena odličnim levim bekom Kadeten Šafhauzena, Matom Patrailom, jeste Estonija, koja može napraviti problem nekoj od selekcija, pogotovo na svom parketu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball