Balkan-Handball.com

EURO 2018: Nemački sastav „plaši“ Balkan

Reprezentacija Nemačke braniće titulu šampiona Evrope od 12. januara u Hrvatskoj. Neće ih voditi Islanđanin Dagur Sigurdson, ali su Nemci dovoljni opasni i sa već dokazanim mladim stručnjakom Kristijanom Prokopom.

Snagu Nemačke osetila je Slovenija u kvalifikacijama, koja će im biti i rival u grupi u Zagrebu, pored Makedonije i Crne Gore. Kada se pogleda sastav „Pancera“, onda je jasno da su im ambicije na EURO 2018 visoke. Koliko visoke, to će odrediti i dueli sa balkanskim selekcijama…

Ovog puta Nemci gotovo da nisu imali problema sa povredama iako čak 19 od 20 igrača (kapiten Uve Genshajmer) igraju u najzahtevnijoj domaćoj DKB Bundesligi.

Golmani: Andreas Wolff (Kiel) i Silvio Heinevetter (Füchse Berlin)

Bekovi: Kai Häfner (Hannover-Burgdorf), Fabian Wiede, Steffen Fäth, Paul Drux ( Füchse Berlin), Steffen Weinhold (Kiel), Niclas Pieczkowski, Philipp Weber (oba Leipzig), Julius Kühn, Finn Lemke (oba Melsungen) i Marian Michalczik (Minden)

Krila: Tobias Reichmann (Melsungen), Patrick Groetzki (Rhein-Neckar Löwen), Uwe Gensheimer (Paris St. Germain) i Rune Dahmke (Kiel)

Pivotmeni: Patrick Wiencek (Kiel), Hendrik Pekeler (Rhein-Neckar Löwen), Jannik Kohlbacher (Wetzlar) i Bastian Roschek (Leipzig).

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *