Evropski vikend: Polovičan uspeh Ex-Yu timova - Budućnost sa +6 u Banjaluku! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Evropski vikend: Polovičan uspeh Ex-Yu timova – Budućnost sa +6 u Banjaluku!

Evropski vikend: Polovičan uspeh Ex-Yu timova – Budućnost sa +6 u Banjaluku!

0 komentar

 Dobar vikend su imali predstavnici Ex-Yu u Kupu EHF. Partizan se plasirao u naredno kolo, Crvena zvezda ima velike šanse da to učini, a gotovo sigurno, u narednoj rundi, naći će se i hrvatski vicešampion, Nexe, koji je slavio na gostovanju italijanskoj Sekiji 30:25. U najzanimljviijem okršaju za naše područje, podgorička Budućnost je tek u poslednjih 15 minuta uspela da slomi otpor banjalučkog Borca 36:30.

Budućnost – Borac 36:30 (17:14)

Podgorica – Dvorana: „Morača“. Gledalaca: 700. Sudije: Baranovski i Lemanovic (Poljska). Sedmerci: Budućnost 6 (5), Borac 4 (4). Isključenja: Budućn ost 8, Borac 14 minuta. Crveni karton: Mikić (Borac) 3×2 minuta u 58. minutu.

Budućnost: Stojiljković (sedam odbrana), Anđelić (tri odbrane), Grbović 9, Lasica 2, Ž. Marković 6 (3), Bakić 2, Kovaljenko 9, Burić, Mjahkov, Ćoban, Rajičević 4 (2), Ivanović 3, Majić, Pejović 2.

Borac: Blažević (deset odbrana), Mulabdić (jedan sedmerac), Srdić, Garić 6, Pucarević 1, Rakočija 2, Pijetlović 3 (1), Panić 1, Halibegović 6, Kulenović, Ilić 3, Mikić 5 (3), Trkulja, Međedović 3. 

Makedonski MRK Vardar (druga ekipa) nije se dobro proveo na gostovanju portugalskom Portu 20:32.

Što se tiče Čelendž Kupa, to takmičenje je slabije od Kupa EHF, ali balkanski klubovi nisu najbolje prošli. To se pre svega odnosi na Konjuh iz Živinica, koji je zbog gol razlike završio kao treći u grupi sa jednom pobedom, remijem i porazom. Prvo je Konjuh savladao Grejt Den 38:24 (ENG), onda remizirao sa Albatrom 22:22 (ITA), a na kraju, poražen od domaćina turnira, rumunskog Odorheija 31:41.

Crnogorsko Berane je zauzelo drugo mesto u svojoj grupi igranoj u Plavu i plasiralo se u treće kolo Čelendž Kupa, pošto su Beranci upisali dve pobede protiv makedonskog Tineks Proleta 29:22 i  Olimpije (ENG) 44:30, a na kraju bili poraženi od portugalskog Xico Andebola 22:26.

photo: cafemontenegro.com

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball