Ex-Yu peskaši i peskašice nominovani za tim sveta! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Ex-Yu peskaši i peskašice nominovani za tim sveta!

Ex-Yu peskaši i peskašice nominovani za tim sveta!

zika.bogdanovic
0 komentar
Rukomet na pesku iz godine u godinu stiče sve više pobornika, pa ne čudi što je njegovo globalno širenje dovelo do ulaska ove rukometne discipline na Olimpijski program, za početak učešćem na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu 2018. godine.

Upravo je ovo „zbližavanje“ rukometa na pesku sa olimpijskom porodicom razlog što će 16. jula u Lozani, Švajcarska, biti održan meč u kome će najbolji svetski igrači predstavnicima MOK-a, na čelu sa predsednikom Tomasom Bahom, demonstrirati svu lepotu i atraktivnost ovog sporta.Deo proslave 100 godina kako se sedište MOK nalazi u lepom gradiću na obalama Ženevskog jezera predstavljaće i mečevi u kojima će se prvo sastati dve ženske ekipe sastavljene od top svetskih igračica, a potom i isti takav meč momaka.

Imajući u vidu sjajne rezultate koje selekcije iz „Balkan-Handball“ regiona postižu proteklih godina, ne čudi što će, pored neprikosnovenih Brazilki i Brazilaca, u sastavu selekcija Sveta biti i igračice i igrači iz Hrvatske, Mađarske i Srbije. Takođe i „struka“ iz ove tri zemlje će imati svoje predstavnike na egzibiciji u Švajcarskoj.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball