FIJASKO: I Motor slavio u Bitolju, Eurofarm Pelister eliminisan iz Lige Evrope! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa FIJASKO: I Motor slavio u Bitolju, Eurofarm Pelister eliminisan iz Lige Evrope!

FIJASKO: I Motor slavio u Bitolju, Eurofarm Pelister eliminisan iz Lige Evrope!

Marko Marjanović
0 komentar

Novi hladan tuš u Bitolju, poslednji u Evropi ove sezone za Eurofarm Pelister. Porazom od Motora pred punim tribinama dvorane „Boro Čurleski“, rezultatom 25:27 (13:15), makedonski predstavnik je eliminisan već u grupnoj fazi ovog takmičenja.

Dovoljan je bio i bod ekipi Larsa Valtera, ali se na kraju radovala ekipa iz Ukrajine, koja je u jednom trenutku nadmetanja u grupi već bila prežaljena.

U konkurenciji Berlina, Orhusa, Bidasoe, Motora i Aguaš Santaša, Eurofarm Pelister nije ostvario nijednu pobedu na domaćem terenu. Remizirao je sa španskim i portugalskim predstavnikom, dok je jedine dve pobede ostvario u gostima, protiv Motora i Aguaš Santaša.

Još jednom su „Zeleni“ podbacili, odlična partija Marka Tankoskog, strelca devet golova, nije bila dovoljna. Od početnih 3:0, gosti su konstantno vodili, uz par izjednačenja Pelistera, koji je do kraja disao za vratom, ali nije uspeo da izbegne poraz i eliminaciju.

Tankoski ubedljivo najefikasniji, pratio ga je ruski pivotmen Vasiljev sa četiri gola. Kod pobednika, Turčenko sedam, Horiha pet.

Eurofarm Pelisteru preostaje borba za domaće trofeje, koji bi mogli učiniti sezonu uspešnom uprkos evropskom, ne malom neuspehu.

Grupa D

Fukse Berlin 20

Orhus 14

Bidasoa 9

Motor 7

Eurofarm Pelister 6

Aguaš Santaš 4

Foto: Gol.mk

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball