Fin skalp Vladana Matića: Tatabanja bolja od Kielcea - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Fin skalp Vladana Matića: Tatabanja bolja od Kielcea

Fin skalp Vladana Matića: Tatabanja bolja od Kielcea

Marko Marjanović
0 komentar

Mini turneja pripremnih utakmica u Mađarskoj nije najbolje počela za Lomza Vive Kielce, pošto je poljski šampion poražen od domaće Tatabanje 28:27 (11:15).

Uprkos tome što je Dujšebaev na ovoj utakmici izostavio van stroja Valaša, Karaleka, Gebalu, Vujovića i Daniela Dujšebaeva,  Kielce je dobro počelo meč i na krilima Andresa Volfa steklo plus četiri na kraju prvog poluvremena. 

Čitavim tokom nastavka Tatabanja je pokušavala da dostigne prednost rivala, a to je uspela tek u finišu kada je Žolt Balog pogodio sa sedam metara za 25:25. Domaće, koji su bili lišeni pomoći povređenog golmana Višomirskog, u preokretu nisu sprečila ni tri crvena kartona (jedan od njih dobio Stefan Sunajko zbog faula nad Arkadijušem Moritom), pa je tim Vladana Matića slavio u neizvesnoj završnici.

U tome su mu pomogli i brojni navijači gladni rukometa, koji su u dvorani napravili atmosferu kao da je u pitanju meč za bodove. Imaju puno razloga za optimizam, jer je Tatabanja u šest pripremnih utakmica ostvarila isto toliko pobeda. 

Sledeći meč Kielce igra u četvrtak od 17.00 protiv Čurga.

Grundfos Tatabanya:  Konecny ​​- Molnar, Bognar, Juhasz 3, Sipos 2, Balint 1, Nemes, B. Hornyak 3, Sunajko 1, Ilyes, Balogh 4, Gyori 7, Debreczeni 1, Ancsin 6, P. Hornyak, Bogyo

Łomża Vive Kielce:  Wolff (1-30 min, 9/20 = 45%), Kornecki (31-60 min, 3/19 = 16%) – Fernandez 3, Surgiel 1, Sićko 3, Kulesh 2, Karacić 1, Olejniczak 2, A. Dujshebaev 2, Lijewski 2, Moryto 2, Gudjonsson 5 (2), Tournat 3, Kaczor 1.

Foto: kielcehandball.pl

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball